Σουπιές με Κρεμμυδάκια και Σαφράν ! Τρυφερές, με γλυκά κρεμμυδάκια και την χαρακτηριστική σαφράν, μια νόστιμη συνταγή για μεζεδάκι αλλά και κυρίως πιάτο!
Σουπιές με Κρεμμυδάκια και Σαφράν Recipe
By 6 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 35 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 40 mins
Σουπιές με Κρεμμυδάκια και Σαφράν ! Τρυφερές, με γλυκά κρεμμυδάκια και …
Υλικά
- 1 φιλέτο σουπιάς
- 3-4 κρεμμύδια ξερά
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 400 gr. ντομάτες ψιλοκομμένες ή ντοματάκια κονκασέ
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- 300 ml. κόκκινο κρασί γλυκό
- ½ κουταλάκι του γλυκού σαφράν
- ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ¶νηθο ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Κόβουμε σε κομμάτια την σουπιά.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την σουπιά με τόσο νερό ώστε να την σκεπάζει, προσθέτουμε το ξύδι και βράζουμε μέχρι να σωθεί το νερό.
Ψιλοκόβουμε το ένα κρεμμύδι και τα άλλα δύο τα κόβουμε σε ροδέλες.
Σε μία πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και το σαφράν.
Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε την φωτιά.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνιθο, τις ντομάτες,το αλατοπίπερο, την ζάχαρη, ελαιόλαδοκαι 1 φλυτζάνι νερό περίπου, ανάλογα με τα υγρά που ήδη έχει το φαγητό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Όταν δέσει η σάλτσα το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Το σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες ή σαν συνοδευτικό.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο