Η αγαπημένη και λαττρεμένη συνταγή της Σαντορίνης για τέλειους ντοματοκεφτέδες!
Αν μπορείτε να βρείτε σαντορινιά ντομάτα ακόμη καλύτερα!
Ντοματοκεφτέδες ή Ψευτοκεφτέδες Σαντορίνης Recipe
By 15 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (20 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 30 mins
Η αγαπημένη και λαττρεμένη συνταγή της Σαντορίνης για τέλειους …
Υλικά
- 500 gr. ντομάτες σφιχτές και ώριμες
- 1½ φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 6-7 φύλλα φρέσκο δυόσμο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
- Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη στο χοντρό μέρος.
Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά μαζί, προσθέτουμε τις ντομάτες, την ζάχαρη και το αλατοπίπερο.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την σόδα σε ένα μπώλ και προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα της ντομάτας.
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό. - Βάζουμε το λαιόλαδο να κάψει,με ένα κουτάλι παίρνουμε χυλό και ρίχνουμε γεμάτες κουταλιές στο λάδι.
Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές ώσπου να ροδίσουν.
Τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει το «περιττό» λάδι και σερβίρουμε όσα είναι ζεστοί.