Ρεβυθοκεφτέδες από την Ίο

2.9K

Οι ρεβυθοκεφτέδες στα Κυκλαδονήσια είναι από τα αγαπημένα και παραδοσιακά ορεκτικά και φτιάχνονται πανεύκολα! Η συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες από την Ίο είναι φανταστική, πλούσια σε αρωματικά και γίνονται τραγανοί και απολαυστικοί!

Ρεβυθοκεφτέδες Ίου

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 23 Νοεμβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 25 (5 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 8 hrs 0 min
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 60 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 9 hrs 0 min

Οι ρεβυθοκεφτέδες στα Κυκλαδονήσια είναι από τα αγαπημένα και …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε τα ρεβύθια σε ζεστό νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει την σόδα και τα αφήνουμε για 8 ώρες να μαλακώσουν.
    Κατόπιν τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μαζί με το φύλλο δάφνης για 20-30 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
    Πολτοποιούμε τα ρεβύθια στο moulti.
    Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε τα ρεβύθια, τα λαχανικά, την μαντζουράνα, αλάτι πιπέρι ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι.
    Τέλος προσθέτουμε περίπου 200-250 ml. κρύο νερό. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
  3. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει.
    Πλάθουμε κεφτέδες σχετικά μεγάλους και πλακέ.
    Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν οι ρεβυθοκεφτέδες και σερβίρουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close