Οι ρεβυθοκεφτέδες στα Κυκλαδονήσια είναι από τα αγαπημένα και παραδοσιακά ορεκτικά και φτιάχνονται πανεύκολα! Η συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες από την Ίο είναι φανταστική, πλούσια σε αρωματικά και γίνονται τραγανοί και απολαυστικοί!
Ρεβυθοκεφτέδες Ίου
By 23 Νοεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 25 (5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 8 hrs 0 min
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 60 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 9 hrs 0 min
Οι ρεβυθοκεφτέδες στα Κυκλαδονήσια είναι από τα αγαπημένα και …
Υλικά
- 250 gr. βεβύθια
- 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
- 220 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα ξερή
- 1 φύλλο δάφνη
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
- Βάζουμε τα ρεβύθια σε ζεστό νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει την σόδα και τα αφήνουμε για 8 ώρες να μαλακώσουν.
Κατόπιν τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μαζί με το φύλλο δάφνης για 20-30 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Πολτοποιούμε τα ρεβύθια στο moulti.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά. - Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε τα ρεβύθια, τα λαχανικά, την μαντζουράνα, αλάτι πιπέρι ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι.
Τέλος προσθέτουμε περίπου 200-250 ml. κρύο νερό. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. - Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει.
Πλάθουμε κεφτέδες σχετικά μεγάλους και πλακέ.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν οι ρεβυθοκεφτέδες και σερβίρουμε!