Αρχική 2014

Αρχείο

Σίφνος, το νησί του Τσελεμεντέ με την υπέροχη γαστρονομική ιστορία! Αγαπάω την Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα και γενικά κάθε παραδοσιακή συνταγή κάθε χώρας. τόπου, λαού, βρίσκω μια κρυμμένη μαγεία και μια ιδιαίτερη σημασία μέσα σε κάθε παραδοσιακή τοπική συνταγή, γι' αυτό...
Ο μπακαλιάρος, αυτό το αγαπημένο ψάρι! Μπορεί σαν τον μπακαλιάρο τον τηγανητό, στο τραγανό του κουρκούτι και την σκορδαλιά του στο πλάι, να μην συγκρίνεται τίποτα... Αν όμως για κάποιο λόγο θέλεις κάτι διαφορετικό, η συνταγή αυτή συνδυάζει την νοστιμιά με...
Ναξιώτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς, με υπέροχη γεύση από θυμαρίσιο μέλι, το οποίο κάνει και την διαφορά στην συνταγή, αφού η Νάξος παράγει από τα καλύτερα θυμαρίσια μέλια! Προσθέστε άφθονους ξηρούς καρπούς, καβουρδίστε με υπομονή το σιμιγδάλι και αρωματίστε με λεμόνι!
Σμυρναίικα σουτζουκάκια, ίσως η καλύτερη και πιο αγαπημένη συνταγή της Πολίτικης κουζίνας! Τι ξεχωρίζει όμως τα σμυρναίικα σουτζουκάκια από οποιαδήποτε αντίστοιχη συνταγή. Φυσικά τα μπαχαρικά, αν τα σουτζουκάκια δεν περιέχουν κύμινο και κανέλα, δεν είναι σουτζουκάκια σμυρναίικα! Δοκιμάστε την τέλεια συνταγή και...
Το αγριογούρουνο είναι ένα "ιδιότροπο" κρέας, θέλει αργό μαγείρεμα, δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα λιπαρής ουσίας γιατί έχει αρκετή από μόνο του, αρκετά μπαχαρικά και μυρωδικά και οπωσδήποτε αλκοόλ! Αν επιλέξετε λοιπόν να μαγειρέψετε αγριογούρουνο, σε κατσαρόλα, αυτή είναι η ιδανικότερη...
Τι πιο ωραίο από ένα αρωματικό και ζεστό κόκκινο κρασί για τις Χριστουγεννιάτικες ημέρες! Ένας υπέροχος τρόπος για να υποδεχθείτε τους καλεσμένους σας ή απλά να το απολαύσετε όλο το χειμώνα!
Το αρνάκι από τα Τρίκαλα, τα πορτοκάλια από το Άργος, ο συναρπαστικός κρόκος Κοζάνης, τα αμύγδαλα Θεσσαλίας! Ένα ελληνικό πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις για το γιορτινό τραπέζι!
47,047Follow meFollow me
17,403Follow meFollow me
4,075Follow meFollow me
2,060SubscribeSubscribe