Chili Con Carne

Chili con carne ή αλλιώς “Κρέας με Πιπεριές” και για την ιστορία προέλευσης πιπεριές τσίλι! Έδεσμα με πολλές «διαμάχες» για την ορθότητα της συνταγής και της Tex Mex κουζίνας! Το Chili Con Carne μαγειρεύτηκε για πρώτη φορά στο Σαν Αντόνιο του Τέξας από τους στρατιώτες!

Λαδερός αρακάς με πιπεριές Φλωρίνης και μπαχαρικά

Λαδερός αρακάς με πιπεριές Φλωρίνης και μπαχαρικά, το κλασικό φαγητό της Ελληνική κουζίνα σε μια συνταγή για αρακά που πραγματικά θα λατρέψετε! Η γιαγιά μου, η Βασιλική, τα πρωινά δούλευε στα χωράφια και το βράδυ ήταν στην κουζίνα της ταβέρνα μας. Σε όλα της τα κοκκινιστά φαγητά έβαζε τον δικό της μπελτέ, μπαχάρι, κανέλα και …

Caprese Ιταλική Σαλάτα

Η Caprese Ιταλική Σαλάτα , φτιάχνεται με φρέσκια μοτσαρέλα, η ντομάτα και ο βασιλικός, η οποία προσφέρεται και σαν ορεκτικό. Με καταγωγή Ιταλική και συγκεκριμένα από το Capri,από όπου πήρε και το όνομά της επίσης λέγεται και Τricolore, λόγω των τριών χρωμάτων κόκκινο-άσπρο-πράσινο που είναι και τα χρώματα της Ιταλικής σημαίας!

Σπετζοφάι

Παραδοσιακό σπετζοφάι, τρώγεται χειμώνα – καλοκαίρι! Απαραίτητη προϋπόθεση τσιπουράκι ή μπύρα παγωμένη και πολύ ψωμάκι!

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close