Μία υπέροχη, αρωματική και ελαφριά συνταγή για καλοκαιρινή ντοματόσουπα με ιταλικές ρίζες!
Ιταλική Ντοματόσουπα Bελουτέ Recipe
By 14 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 45 mins
Μία υπέροχη, αρωματική και ελαφριά συνταγή για καλοκαιρινή ντοματόσουπα …
Υλικά
- 1000 ml. ζωμό λαχανικών
- 500 gr. ντομάτες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 μικρό ματσάκι βασιλικό
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Σωτάρουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις ντομάτες και τον βασιλικό.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20′ λεπτά και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών ζεστό.
Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε άλλα 15-20 λεπτά. - Αφήνουμε να κρυώσει η σούπα και την περνάμε από το μπλέντερ.
Σερβίρεται σε χλιαρή θερμοκρασία ή ακόμη και κρύα με ζεστά κρουτόν ή φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί ή ακόμη με μία κουταλιά κρέμα γάλακτος και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.