Chili con carne ή αλλιώς “Κρέας με Πιπεριές” και για την ιστορία προέλευσης πιπεριές τσίλι!
Έδεσμα με πολλές «διαμάχες» για την ορθότητα της συνταγής και της Tex Mex κουζίνας!
Το Chili Con Carne μαγειρεύτηκε για πρώτη φορά στο Σαν Αντόνιο του Τέξας από τους στρατιώτες!
Chili Con Carne Recipe
![](https://funkycook.gr/wp-content/uploads/2013/07/Chili-Con-Carne-150x150.jpg)
By 19 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 45 mins
Chili con carne ή αλλιώς "Κρέας με Πιπεριές" και για την ιστορία προέλευσης …
Υλικά
- 500 gr. κιμά μοσχαρίσιο
- 350 gr. μαύρα φασόλια
- 1 φλυτζάνι καλαμπόκι
- 5-6 πράσινες πιπεριές χαλαπένος
- 2 ντομάτες ώριμες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 250 ml. ζωμό βοδινού
- 250 ml. μπύρα Fraziskaner
- 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- ¾ κουταλάκι του γλυκού τσίλι
- ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα αποξηραμένη
- Ταμπάσκο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
Οδηγίες
- Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τον κιμά και το σπάμε με μία ξύλινη κουτάλα σε πολύ μικρά κομμάτια.
Όταν καβουρδιστεί ο κιμάς σβήνουμε με την μπύρα. - Προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από το καλαμπόκι και τις πιπεριές.
Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί και βράζουμε. 10 λεπτα πρίν δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τις πιπεριές και το καλαμπόκι.
Αφήνουμε να σωθούν τα υγρά και σερβίρουμε με Sour Cream.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Αμερικανικη
- ΤΥΠΟΣ: Ορεκτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο