Εύκολο και παντανόστιμο κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές, φέτα και καλοκαιρινή διάθεση!
Κοτόπουλο με Πιπεριές και Φέτα Recipe

By 17 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (6 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 50 mins
Εύκολο και παντανόστιμο κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές, φέτα και …
Υλικά
- 1000 gr. κοτόπουλο φιλέτο
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
- 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
- 1 μεγάλη πορτοκαλί πιπεριά
- 1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά
- 5-6 μανιτάρια πορτσιίνι αποξηραμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 2 ντομάτες
- 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 150 gr. φέτα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Βασιλικό
Οδηγίες
- Σωτάρουμε ελαφρά το κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές, με ελαιόλαδο.
Βάζουμε τα μανιτάρια μέσα σε 1 φλυτζάνι νερό να μαλακώσουν και τα ψιλοκόβουμε, το νερό δεν το πετάμε.
Το κρατάμε ζεστό σε μία πιατέλα και το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και το κρεμμύδι.
Σωτάρουμε στο ίδιο σκεύος τα όλα λαχανικά εκτός από τις ντομάτες, μέχρι να μαραθούν. - Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και την ζάχαρη διαλυμένα στο νερό από τα μανιτάρια, το κοτόπουλο, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικά και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
Λίγο πρίν σερβίρουμε προσθέτουμε την φέτα σε κύβους.
Σερβίρουμε με ρύζι basmati και ψιλοκομμένο βασιλικό.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο