Μανέστρα κολοπίμπιρι – κριθαράκι με κόκκινο πιπέρι

Η παραδοσιακή συνταγή για κριθαράκι- μανέστρα έχει μεν το παράξενο όνομα κολοπίμπιρι όμως τα συστατικά της είναι απλοϊκά, όπως το κόκκινο πιπέρι και τα λαχανικά ενώ η γεύση “μεγαλείο”! Η Κέρκυρα με την περίφημη παραδοσιακή της κουζίνα είναι ως γνωστόν γεμάτη από Ενετικές επιρροές, όπως η μανέστρα collu pimpiri – κολοπίμπιρι που σημαίνει με πιπέρι. …

Φασολάδα με λουκάνικο χωριάτικο

Το απόλυτο Comfort Food του Χειμώνα, φασολάδα με λουκάνικο χωριάτικο σιγομαγειρεμένη στο τσουκάλι, η τέλεια φασολάδα! Ο χειμώνας είναι η αγαπημένη μου εποχή, είναι η εποχή που τα όσπρια έχουν την τιμητική τους! Tα όσπρια, θεωρώ, ότι μαζί με τις πατάτες και τα ζυμαρικά αποτελούν το απόλυτο Comfort Food! Μια τέτοια συνταγή είναι και η …

Πίτα του Βοσκού – Shepherd’s pie

Η τυπική Βρετανική συνταγή, η πίτα του βοσκού ή Shepherd’s pie μια εύκολη συνταγή και πολύ νόστιμη! Η πίτα αυτή προέρχεται κυρίως από την Βόρεια Αγγλία και Σκωτία, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός των προβάτων – εξ’ ου και το όνομα. Λέγεται μάλιστα ότι αρχικά φτιαχνόταν από τα περισσεύματα του ψητού αρνιού και των υπολοίπων φαγητών, …

Χοιρινό με Σέλινο Αυγολέμονο

Χοιρινό με Σέλινο Αυγολέμονο, το πιo νόστιμο, αγαπημένο και παραδοσιακό πιάτο των Χριστουγέννων σε όλη την Ελλάδα! Μην το παραλείψετε από το γιορτινό σας τραπέζι!

Κασουλέ, Η Πλούσια Φασολάδα (Cassoulet de Toulouse)

Το κασουλέ είναι μία φασολάδα κι ίσως το πιo γνωστό πιάτο της Νοτιοδυτικής Γαλλίας,με υπέροχη γεύση! Οι παραλλαγές του πιάτου πολλές,τρείς είναι οι πιό γνωστές συνταγές-παραλλαγές: 1. Το cassoulet de Castelnaudary που γίνεται με χοιρινό κρέας. 2.Το cassoulet de Toulouse,που επιπλέον προστείθεται αρνί και λουκάνικα χωριάτικα. 3.Το cassoulet de Carcassonne που γίνεται επίσης με πέρδικα …

Σούπα Λαχανικών με Τζίντζερ και Πιπέρι Σετσουάν

Όταν ανοίξετε το ψυγείο σας και έχετε λίγο από όλα τα χειμωνιάτικα, πολυαγαπημένα λαχανικά είναι μια καλή στιγμή να μπει το τσουκάλι στην φωτιά και να μαγειρευτεί η έξτρα δυναμωτική σούπα Λαχανικών με Τζίντζερ και Πιπέρι Σετσουάν! Μια σούπα απλή, εύκολη, γρήγορη, η γεύση δεν χρειάζεται ιδιαίτερο σχόλιο, με έναν κήπο λαχανικά στην κατσαρόλα θα …

Σπαγγέτι με Σάλτσα Μπολονέζ – Bolognese

Μια από τις πιο γνωστές, παραδοσιακές συνταγες της λατρεμένης Ιταλικής Κουζίνας είναι η σάλτσα Μπολονέζ! Η αυθεντική συνταγή για να την απολαύσετε την γνήσια γεύση της όπως οι Ιταλοί!

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close