Όταν ανοίξετε το ψυγείο σας και έχετε λίγο από όλα τα χειμωνιάτικα, πολυαγαπημένα λαχανικά είναι μια καλή στιγμή να μπει το τσουκάλι στην φωτιά και να μαγειρευτεί η έξτρα δυναμωτική σούπα Λαχανικών με Τζίντζερ και Πιπέρι Σετσουάν!
Μια σούπα απλή, εύκολη, γρήγορη, η γεύση δεν χρειάζεται ιδιαίτερο σχόλιο, με έναν κήπο λαχανικά στην κατσαρόλα θα απολύσετε ένα ελιξήριο γεύσης!
Επίσης το ζεστό άρωμα του πιπεριού Σετσουάν σε συνδυασμό με το τζίντζερ θα αρωματίσουν ιδανικά την σούπα σας!
Σούπα Λαχανικών με Τζίντζερ και Πιπέρι Σετσουάν Recipe
By 20 Φεβρουαρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (5-6 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 35 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 45 mins
Όταν ανοίξετε το ψυγείο σας και έχετε λίγο από όλα τα χειμωνιάτικα, …
Υλικά
- 80 gr. μπρόκολο πράσινο και μώβ
- 50 gr. κουνουπίδι
- 2 μέτριες πατάτες
- 2 μέτριες ρέβες
- 1 καρότο
- 1 βολβό παντζάρι
- 1 πράσο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 4-5 ντοματίνια
- 4-5 κουταλιές της σούπας αρακά
- 4-5 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4-5 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο
- 2-3 κλωναράκια σέλινο
- 1 κομμάτι φρέσκια ρίζα τζίντζερ περίπου 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο
- 1 κλωναράκι Φρέσκια ρίγανη
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 1½ κουταλιά της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
- 1000 ml. ζωμό λαχανικών
- Αλάτι
- Πιπέρι Σετσουάν
Οδηγίες
- Βάζουμε το παντζάρι να βράσει μέχρι να μαλακώσει.
Αν θέλουμε τον αρακά να μην κρατάει, τον βράζουμε επίσης για 10 λεπτά.
Κόβουμε σε κύβους τις πατάτες, τις ρέβες, τα καρότα, την πιπεριά σε κύβους, το πράσο σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. - Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σωτάτουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι, τον αρακά, το πράσο για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τις ρέβες, τα καρότα και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε 500 ml. νερό ζεστό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. - Ψιλοκόβουμε τον κόλιαντρο, το σέλινο, τρίβουμε το τζίντζερ και πατάμε ελαφρά την σκελίδα του σκόρδου να σπάσει και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό και περίπου ακόμη 300 ml. νερό, ζεστό.
Προθέτουμε την πιπεριά, την ρίγανη, την σάλτσα σόγιας, το αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει η σούπα να κοχλάζει. - Τέλος προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα ντοματίνια κομμένα στην μέση, το κουνουπίδι και το μπρόκολο κομμένα σε μικρές φουντίτσες.
Βράζουμε άλλα 5 λεπτά και η σούπα είναι έτοιμη!
Κόβουμε το παντζάρι σε κύβους, το προσθέτουμε και σερβίρουμε την σούπα με χοντροσπασμένο πιπέρι Σετσουάν!