Χοιρινό με Σέλινο Αυγολέμονο

947

Χοιρινό με Σέλινο Αυγολέμονο, το πιo νόστιμο, αγαπημένο και παραδοσιακό πιάτο των Χριστουγέννων σε όλη την Ελλάδα!

Μην το παραλείψετε από το γιορτινό σας τραπέζι!

Χοιρινό με Σέλινο Αυγολέμονο

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 25 Οκτωβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4-6 Servings
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 1 hr 20 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 40 mins

Χοιρινό με Σέλινο Αυγολέμονο, το πιo νόστιμο, αγαπημένο και παραδοσιακό …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Διαλέγουμε ένα μάτσο τρυφερό σέλινο.
    Το πλένουμε, το καθαρίζουμε και το χοντροκόβουμε, προσθέτουμε και τα κοτσάνια.
    Το ζεματάμε σε άφθονο καυτό νερό το σέλινο για 10 λεπτά και κατόπιν το στραγγίζουμε.
  2. Σε μία πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ελαιόλαδο.
    Μόλις κάψει, σωτάρουμε το κρέας πολύ καλά και απο τις 2 πλευρές.
  3. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε. Σωτάρουμε για 1 λεπτό το κρεμμύδι και προσθετουμε τον ζωμό.
    Προσθέτουμε όσο έπιπλέον ζεστό νερό χρειαζεται, μέχρι να καλυφθεί το κρέας. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά και προσθέτουμε το πράσο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
    Συνεζίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, σχεδόν 1 ώρα.
  4. Προσθέτουμε το σέλινο και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 45 περίπου λεπτά.
    ¶ν χρειαστεί αλατίζουμε, αφού δοκιμάσουμε πρώτα.
    Μόλις βράσει το φαγητό αποσύρουμε από την φωτιά.
    Αφαιρούμε 1 φλυτζάνι από το ζουμί του φαγητού.
  5. Tο αυγόκομμα
    Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
    Χτυπάμε τα ασπράδια σε αφράτη μαρέγκα, συνεχίζουμε προσθέτοντας τους κρόκους, το λεμόνι και το ζουμί από το φαγητό.
    Ρίχνουμε το αυγόκομμα στο φαγητό, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού το αυγόκομμα και σερβίρουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close