Χοιρινό με Σέλινο Αυγολέμονο, το πιo νόστιμο, αγαπημένο και παραδοσιακό πιάτο των Χριστουγέννων σε όλη την Ελλάδα!
Μην το παραλείψετε από το γιορτινό σας τραπέζι!
Χοιρινό με Σέλινο Αυγολέμονο
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4-6 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 1 hr 20 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 40 mins
Χοιρινό με Σέλινο Αυγολέμονο, το πιo νόστιμο, αγαπημένο και παραδοσιακό …
Υλικά
- 1500 gr. χοιρινό για κατσαρόλα
- 1200 gr. σέλινο
- 3 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 3 πράσα
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 80 gr. βούτυρο
- Ελαιόλαδο
- > Επιπλέον θα Χρειαστείτε
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 μεγάλο λεμόνι
Οδηγίες
- Διαλέγουμε ένα μάτσο τρυφερό σέλινο.
Το πλένουμε, το καθαρίζουμε και το χοντροκόβουμε, προσθέτουμε και τα κοτσάνια.
Το ζεματάμε σε άφθονο καυτό νερό το σέλινο για 10 λεπτά και κατόπιν το στραγγίζουμε. - Σε μία πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ελαιόλαδο.
Μόλις κάψει, σωτάρουμε το κρέας πολύ καλά και απο τις 2 πλευρές. - Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε.
Σωτάρουμε για 1 λεπτό το κρεμμύδι και προσθετουμε τον ζωμό.
Προσθέτουμε όσο έπιπλέον ζεστό νερό χρειαζεται, μέχρι να καλυφθεί το κρέας. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά και προσθέτουμε το πράσο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Συνεζίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, σχεδόν 1 ώρα. - Προσθέτουμε το σέλινο και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 45 περίπου λεπτά.
¶ν χρειαστεί αλατίζουμε, αφού δοκιμάσουμε πρώτα.
Μόλις βράσει το φαγητό αποσύρουμε από την φωτιά.
Αφαιρούμε 1 φλυτζάνι από το ζουμί του φαγητού. - Tο αυγόκομμα
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε αφράτη μαρέγκα, συνεχίζουμε προσθέτοντας τους κρόκους, το λεμόνι και το ζουμί από το φαγητό.
Ρίχνουμε το αυγόκομμα στο φαγητό, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού το αυγόκομμα και σερβίρουμε!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο