Μια από τις πιο γνωστές, παραδοσιακές συνταγες της λατρεμένης Ιταλικής Κουζίνας είναι η σάλτσα Μπολονέζ!
Η αυθεντική συνταγή για να την απολαύσετε την γνήσια γεύση της όπως οι Ιταλοί!
Σπαγγέτι με Σάλτσα Μπολονέζ – Bolognese Recipe
By 5 Νοεμβρίου, 2012
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 50 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 55 mins
Μια από τις πιο γνωστές, παραδοσιακές συνταγες της λατρεμένης Ιταλικής …
Υλικά
- 400 gr. σπαγγέτι no.10 ή 6
- > Για την Σάλτσα
- 300 gr. μοσχαρίσιο κιμά
- 200 gr. πανσέτα μπέικον
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κλωναράκια σέλινο
- 2 καρότα
- 300 ml. κόκκινο κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- 400 gr. ντοματάκια
- 50 ml. ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Κόβουμε το μπέικον σε κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το σέλινο και τα καρότα.
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, σωτάρουμε το μπέικον με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2-3 λεπτά. - Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε και σωτάρουμε πολύ καλά για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει σκούρο καστανό χρώμα και να ψηθεί!
Ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να σπάσουμε τον κιμά και να μην έχει μεγάλα κομμάτια. Σβήνουμε με το κρασί και χαμηώνουμε την φωτιά.
Προσθέτουμε το σέλινο, το καρότο, τις ντομάτες, την δάφνη, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. - Προσθέτουμε νερό, περίπου 1 φλιτζάνι, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα κρατάμε ζεστά μέχρι να σερβίρουμε. - Ρίχνουμε στα μακαρόνια 5-6 κουταλιές της σούπας, από την σάλτσα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με αρκετή σάλτσα και παρμεζάνα!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ιταλική
- ΤΥΠΟΣ: Κυρίως πιάτο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Αρχάριο