Τυρί Camembert, Ψητό

Το περίφημο Γαλλικό ΠΟΠ τυρί Camembert, είναι ένα μαλακό, κρεμώδες τυρί, με χαρακτηριστικό του άρωμα και παράγεται από αγελαδινό γάλα. Το Camembert καλύπτεται από μια ειδική επίστρωση “μούχλας” την Penicillium camemberti, μέσα στην οποία ωριμάζει το τυρί! Το Camembert τρώγεται ιδανικά ψητό!

Παντσανέλα – Panzanella

Η παντσανέλα είναι μια εκπληκτική Ιταλική σαλάτα και συγκεκριμένα από την Τοσκάνη! Panzanella ή Panmolle, η εναλλακτική ονομασία της πλούσιας, μεσογειακής και χορταστικης καλοκαιρινής σαλάτας.

Καππαροσαλάτα Σύρου

Όπως και σε όλα τα νησιά έτσι και στην Σύρο την κάππαρη θα την βρείτε παντού! Η καππαροσαλάτα είναι ένα υπέροχο, πεντανόστιμο σαλάτα  από την Σύρο, από τα πιο αγαπημένα τοπικά εδέσματα! Δοκιμάστε την σαν σαλάτα ή σαν συνοδευτικό, η συνταγή είναι απλή και λιτή, μιας και η αψιά γεύση της κάππαρης είναι αρκετή για …

Σουφικό Ικαρίας

Το σουφικό Ικαρίας είναι ένα παραδοσιακό, πανεύκολο και γρήγορο καλοκαιρινό φαγητό. Οι νοικοκυρές μάζευαν τα τελευταία λαχανικά του καλοκαιριού και τα επειδή ήταν λίγα τα μαγείρευαν όλα μαζί για να βγάλουν το φαγητό της ημέρας!

Ψητά Κολοκυθάκια με Τραγανή Κρούστα

Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για κολοκυθάκια σε τραγανή κρούστα παρμεζάνας, κρητικό παξιμάδι και μυρωδικά, τα Ψητά Κολοκυθάκια με Τραγανή Κρούστα! Ένα πολύ ελαφρύ ορεκτικό, που ταιριάζει με τα πάντα.  Κολοκυθάκια σαν τηγανιτά αλλά χωρίς σταγόνα λάδι! Συνοδεύστε τα με την εκπληκτική βινεγκρέτ σκόρδου!

Κλασικός Μουσακάς

Ο απίθανος και αγαπημένος μουσακάς! Ποιος δεν γνωρίζει και δεν έχει δοκιμάσει τον μουσακά, το πιο γνωστό πιάτο της Ελληνικής Κουζίνας! Ο μουσακάς δεν είναι αμιγώς ελλληνική συνταγή, αλλά τούρκικη βέβαια μόνο το όνομα είναι ίδιο μιας και η τούρκικη συνταγή ουσιαστικά δεν έχει καμία σχέση με τον πλέον ελληνικό μουσακά! Αν και με την …

Γεμιστά Κατσαρόλας

Γεμιστά Κατσαρόλας! Δεν υπάρχει πιο αγαπημένο, πιο καλοκαιρινό και πιο μαμαδίστικο φαγητό από τα γεμιστά! Τα κλασικά γεμιστά έχουν ένα βασικό τρόπο παρασκευής και πολλές παραλλαγές! Σ’ αυτή την συνταγή τα γεμιστά μπαίνουν στην κατσαρόλα γίνονται στον μισο χρόνο από τα γεμιστά φούρνου και είναι το ίδιο υπέροχα!

Πανεύκολη Σάλτσα Πέστο

Η συνταγή της σάλτσας πέστο, προέρχεται από την Γένοβα της Ιταλίας! Μια ελαφριά, εξαιρετικά αρωματική, κλασική και νόστιμη σάλτσα που φτιάχνεται πανεύκολα! Για την παρασκευή του καλύτερου πέστο θα χρειαστείτε ένα γουδί, όμως άν βιάζεστε ή δεν έχετε υπομονή χρησιμοποιήστε ένα δυνατό moulti ή blender, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και φυσικά απλό και γρήγορο! …

Λουκάνικο με Πορτοκάλι και Μπαλσάμικο

Ένας υπέροχος κρασομεζές, Λουκάνικο με Πορτοκάλι και Μπαλσάμικο! Tο μπαλσάμικο δίνει στο φαγητό εξαιρετικό αποτέλεσμα, που ταιριάζει με τις γλυκές πιπεριές και εμπλουτίζει την γεύση των μανιταριών!

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close