Αρχική 2012

Αρχείο

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για ζυμαρικά,  φιογκάκια με ελιές και αντζούγιες! Το γιαούρτι δίνει μία ξεχωριστή δροσερή γευστική πινελιά σ΄αυτή την υπέροχη μακαρονάδα με τα παιχνιδιάρικα φιογκάκια. Και βέβαια εξισορροπεί τις δυνατές...
Το περίφημο Γαλλικό ΠΟΠ τυρί Camembert, είναι ένα μαλακό, κρεμώδες τυρί, με χαρακτηριστικό του άρωμα και παράγεται από αγελαδινό γάλα. Το Camembert καλύπτεται από μια ειδική επίστρωση "μούχλας" την Penicillium camemberti, μέσα στην οποία ωριμάζει το τυρί! Το Camembert τρώγεται...
Η παντσανέλα είναι μια εκπληκτική Ιταλική σαλάτα και συγκεκριμένα από την Τοσκάνη! Panzanella ή Panmolle, η εναλλακτική ονομασία της πλούσιας, μεσογειακής και χορταστικης καλοκαιρινής σαλάτας.
Όπως και σε όλα τα νησιά έτσι και στην Σύρο την κάππαρη θα την βρείτε παντού! Η καππαροσαλάτα είναι ένα υπέροχο, πεντανόστιμο σαλάτα  από την Σύρο, από τα πιο αγαπημένα τοπικά εδέσματα! Δοκιμάστε την σαν σαλάτα ή σαν συνοδευτικό, η συνταγή...
Το σουφικό Ικαρίας είναι ένα παραδοσιακό, πανεύκολο και γρήγορο καλοκαιρινό φαγητό. Οι νοικοκυρές μάζευαν τα τελευταία λαχανικά του καλοκαιριού και τα επειδή ήταν λίγα τα μαγείρευαν όλα μαζί για να βγάλουν το φαγητό της ημέρας!
Αλμυρά Ρολά Ολικής με Πέστο και Λιαστή Ντομάτα, μια εύκολη συνταγή για αλμυρά ρολά, αφράτα ψωμάκια, με υπέροχα, καλοκαιρινά υλικά. Μυρωδάτα και πεντανόστιμα, κατάλληλα για όλες τις ώρες!
Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για κολοκυθάκια σε τραγανή κρούστα παρμεζάνας, κρητικό παξιμάδι και μυρωδικά, τα Ψητά Κολοκυθάκια με Τραγανή Κρούστα! Ένα πολύ ελαφρύ ορεκτικό, που ταιριάζει με τα πάντα.  Κολοκυθάκια σαν τηγανιτά αλλά χωρίς σταγόνα λάδι! Συνοδεύστε τα με την...
Ο απίθανος και αγαπημένος μουσακάς! Ποιος δεν γνωρίζει και δεν έχει δοκιμάσει τον μουσακά, το πιο γνωστό πιάτο της Ελληνικής Κουζίνας! Ο μουσακάς δεν είναι αμιγώς ελλληνική συνταγή, αλλά τούρκικη βέβαια μόνο το όνομα είναι ίδιο μιας και η τούρκικη συνταγή...
Γεμιστά Κατσαρόλας! Δεν υπάρχει πιο αγαπημένο, πιο καλοκαιρινό και πιο μαμαδίστικο φαγητό από τα γεμιστά! Τα κλασικά γεμιστά έχουν ένα βασικό τρόπο παρασκευής και πολλές παραλλαγές! Σ' αυτή την συνταγή τα γεμιστά μπαίνουν στην κατσαρόλα γίνονται στον μισο χρόνο από τα γεμιστά...
Η συνταγή της σάλτσας πέστο, προέρχεται από την Γένοβα της Ιταλίας! Μια ελαφριά, εξαιρετικά αρωματική, κλασική και νόστιμη σάλτσα που φτιάχνεται πανεύκολα! Για την παρασκευή του καλύτερου πέστο θα χρειαστείτε ένα γουδί, όμως άν βιάζεστε ή δεν έχετε υπομονή χρησιμοποιήστε ένα...
47,047Follow meFollow me
17,403Follow meFollow me
4,074Follow meFollow me
2,060SubscribeSubscribe