Όπως και σε όλα τα νησιά έτσι και στην Σύρο την κάππαρη θα την βρείτε παντού!
Η καππαροσαλάτα είναι ένα υπέροχο, πεντανόστιμο σαλάτα από την Σύρο, από τα πιο αγαπημένα τοπικά εδέσματα!
Δοκιμάστε την σαν σαλάτα ή σαν συνοδευτικό, η συνταγή είναι απλή και λιτή, μιας και η αψιά γεύση της κάππαρης είναι αρκετή για να δώσει ιδιαίτερη νοστιμιά στην σαλάτα αυτή!
Καππαροσαλάτα Σύρου Recipe

By 25 Ιουνίου, 2012
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (1 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 5 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 20 mins
Όπως και σε όλα τα νησιά έτσι και στην Σύρο την κάππαρη θα την βρείτε …
Υλικά
- 150 gr. κάππαρη τουρσί
- 2-3 μικρές πατάτες
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
- 100 ml. ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά.
Βάζουμε την κάππαρη στο νερό για 1 ώρα να ξαρμυρίσει και την στραγγίζουμε. - Στο moulti πολτοποιούμε την κάππαρη, το σκόρδο τριμμένο, την πιπεριά, το κρεμμύδι και λίγο από το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε σταδιακά τις πατάτες και το ελαιόλαδο, όταν πολτοποιήθούν προσθέτουμε το ξύδι και σερβίρουμε!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικό
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Εύκολο
Ωραία σαλάτα πράγματι Εύα! Θα δοκιμάσω την εκδοχή σου.
Eυχαριστώ Vita μου! Την έφαγαν μέχρι και αυτοί που δεν τρώνε κάππαρη!