Η παντσανέλα είναι μια εκπληκτική Ιταλική σαλάτα και συγκεκριμένα από την Τοσκάνη!
Panzanella ή Panmolle, η εναλλακτική ονομασία της πλούσιας, μεσογειακής και χορταστικης καλοκαιρινής σαλάτας.
Παντσανέλα – Panzanella Recipe

By 30 Ιουνίου, 2012
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 5 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 15 mins
Υλικά
- 200 gr. ψωμί χωριάτικο, μπαγιάτικο
- 3 ντομάτες ώριμες αλλά σφιχτές
- 2 πράσινες πιπεριές
- 2 κρεμμύδια
- 1 αγγούρι
- 8-10 ελιές μαύρες
- 6-7 φύλλα βασιλικού πλατύφυλλο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- > ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
- 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη τουρσί
- 2 φιλέτα αντζούγιας
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 100 ml. ελαιόλαδο
- 40 ml. ξύδι από κόκκινο κρασί
Οδηγίες
- Στο μπλέντερ αναμειγνύουμε τα υλικά για το dresing.
Σε μια σαλατιέρα στρώνουμε το ψωμί, το οποίο χοντροκόβουμε σε κύβους.
Τα υλικά της σαλάτας σε μέτρια κομμάτια και περιχύνουμε με το dresing.