Το σουφικό Ικαρίας είναι ένα παραδοσιακό, πανεύκολο και γρήγορο καλοκαιρινό φαγητό.
Οι νοικοκυρές μάζευαν τα τελευταία λαχανικά του καλοκαιριού και τα επειδή ήταν λίγα τα μαγείρευαν όλα μαζί για να βγάλουν το φαγητό της ημέρας!
Σουφικό Ικαρίας Recipe
By 22 Ιουνίου, 2012
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 45 mins
Το σουφικό Ικαρίας είναι ένα παραδοσιακό, πανεύκολο και γρήγορο …
Υλικά
- 3 μελιτζάνες
- 2 κολοκυθάκια
- 2 πράσινες πιπεριές
- 100 gr. φασολάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κρεμμύδια γλυκά
- 1 μεγάλη ντομάτα
- 100 ml. κόκκινο κρασί
- Ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη
Οδηγίες
- Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες μετρίου πάχους και τις πιπεριές σε χοντρά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε φέτες λεπτές και σωτάτουμε ελαφρά με ελαιόλαδο, σε πλατιά κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα σωτάρουμε για 3-4 λεπτά. - Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε φέτες λεπτές και σωτάτουμε ελαφρά με ελαιόλαδο, σε πλατιά κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα σωτάρουμε για 3-4 λεπτά. - Προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη, την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, την ρίγανη και περίπου 1½ φλυτζάνια νερό.
Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. - Περίπου 10 λεπτά πριν αποσύρουμε το φαγητό προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε άλλα 10 λεπτά.
- Το φαγητό είναι έτοιμο, αν θέλετε πριν το αποσύρετε προσθέτε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.
Τρώγεται ζεστό και κρύο!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Εύκολο