Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για κολοκυθάκια σε τραγανή κρούστα παρμεζάνας, κρητικό παξιμάδι και μυρωδικά, τα Ψητά Κολοκυθάκια με Τραγανή Κρούστα!
Ένα πολύ ελαφρύ ορεκτικό, που ταιριάζει με τα πάντα. Κολοκυθάκια σαν τηγανιτά αλλά χωρίς σταγόνα λάδι!
Συνοδεύστε τα με την εκπληκτική βινεγκρέτ σκόρδου!
Ψητά Κολοκυθάκια με Τραγανή Κρούστα Recipe
By 14 Ιουνίου, 2012
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 20 κομμάτια (4 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 30 mins
Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για κολοκυθάκια σε τραγανή κρούστα …
Υλικά
- 2 -3 κολοκυθάκια
- ¾ φλυτζανιού παρμεζάνα
- 2 παξιμάδια ολικής άλεσης
- 1 μεγάλο αυγό
- Θυμάρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο αποξηραμένο σε σκόνη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- > ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
- 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Μπούκοβο
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ.
Με ένα μαχαίρι, σπάμε την σκελίδα του σκόρδου ώστε να βγάλει τα έλαιά της.
Ανακατεύουμε ελαφρά και την αφήνουμε μέχρι να γίνουν τα κολοκυθάκια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
Πλένουμε, σκουπίζουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. - Στο moulti θρυμματίζουμε τα παξιμάδια, χωρίς να το κάνουμε πολύ λεπτό σε υφή.
Ανακατεύουμε σε ένα μπώλ την παρμεζάνα, το παξιμάδι, την σκόνη σκόρδου, το θυμάρι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. - Σπάμε το αυγό και το χτυπάμε ελαφρά με 2-3 κουταλιές της σούπας νερό.
Πανάρουμε τα κολοκυθάκια περνώντας τα πρώτα από το αυγό και κατόπιν από το μείγμα παρμεζάνας. - Σε ένα δίσκο ψησίματος στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, και ακουμπάμε τα παναρισμένα κολοκυθάκια σε.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180°C Κελσίου.
Σερβίρονται ζεστά, αφού τα περιχύσετε με την βινεγκρέτ.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ευρωπαϊκή
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικό
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Εύκολο
Τέλεια είναι.
Φαίνονται πολύ καλά Ευα και δεν θέλουν τηγάνισμα..το καλύτερο.
Φιλιά
Καλημέρα Μάριον!!
Ήταν εκπληκτικά και πεντανόστιμα!!
Φιλιά, καλό Σκ!