Η συνταγή της σάλτσας πέστο, προέρχεται από την Γένοβα της Ιταλίας!
Μια ελαφριά, εξαιρετικά αρωματική, κλασική και νόστιμη σάλτσα που φτιάχνεται πανεύκολα!
Για την παρασκευή του καλύτερου πέστο θα χρειαστείτε ένα γουδί, όμως άν βιάζεστε ή δεν έχετε υπομονή χρησιμοποιήστε ένα δυνατό moulti ή blender, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και φυσικά απλό και γρήγορο!
Διαλέξτε την αγαπημένη σας πάστα, κατά προτίμηση λεπτή ή χρησιμοποιήστε το σαν dressing σε σαλάτες!
Πανεύκολη Σάλτσα Πέστο Recipe
By 5 Ιουνίου, 2012
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 200 ml. πέστο (6 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 15 mins
Η συνταγή της σάλτσας πέστο, προέρχεται από την Γένοβα της Ιταλίας! Μια …
Υλικά
- 2 μεγάλα κλωνάρια φύλλα βασιλικού ή 1½ φλυτζάνια φύλλα από σγουρό βασιλικό
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 40 gr κουκουνάρι
- 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
- 120 ml. ελαιόλαδο καλής ποιότητας
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες
- Πλένουμε και στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά τα φύλλα βασιλικού.
Τρίβουμε την παρμεζάνα.
- Σε ένα τηγάνι ή στον φούρνο καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και ψήνουμε το σκόρδο με την φλούδα του να μαλακώσει.
- Βάζουμε τον βασιλικό, το σκόρδο καθαρισμένο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα και το αλάτι στο moulti και πολτοποιούμε τα υλικά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε 3 δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρει η σάλτσα ωραία, κρεμώδη μορφή! - Περιχύνουμε τα ζυμαρικά και σερβίρουμε με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ιταλική
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
Αγαπημένη…με κάθε τρόπο και σε κάθε εκδοχή!
Είναι υπέροχη, αρωματική και καλοκαιρινή σάλτσα!Σ’ ευχαριστώ Πηνελόπη μου!!!
Καλό σου μεσημέρι!
ΑΥΤΗ Η ΣΑΛΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ!!!ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΤΙΜΗ!
https://innikolskitchen.blogspot.com/