Το περίφημο Γαλλικό ΠΟΠ τυρί Camembert, είναι ένα μαλακό, κρεμώδες τυρί, με χαρακτηριστικό του άρωμα και παράγεται από αγελαδινό γάλα.
Το Camembert καλύπτεται από μια ειδική επίστρωση “μούχλας” την Penicillium camemberti, μέσα στην οποία ωριμάζει το τυρί! Το Camembert τρώγεται ιδανικά ψητό!
Τυρί Camembert, Ψητό Recipe
By 17 Ιουλίου, 2012
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 30 mins
Το περίφημο Γαλλικό ΠΟΠ τυρί Camembert, είναι ένα μαλακό, κρεμώδες τυρί, με …
Υλικά
- 1 συσκευασία τυρί Camembert
- 2 κουταλιές της σούπας μπέικον
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κλωναράκια δενδρολίβανο
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
Αφαιρούμε το τυρί από την συσκευασία του και την κρατάμε γιατί εκεί μέσα θα ψήσουμε το τυρί.
Καθαρίζουμε με ένα μαχαιράκι την επάνω του προστατευτική μεμβράνη. - Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο εσωτερικό της συσκευασίας και βάζουμε πάλι μέσα το τυρί.
Προσθέτουμε τα σκόρδα κομμένα σε λεπτές φέτες και αν θέλουμε λίγο αλάτι χοντρό. - Προσθέτουμε το μπέικον σε κύβους.
Καρφώνουμε επάνω στο τυρί το δενδρολίβανο και ψήνουμε στους 180°C Κελσίου για 20-25 λεπτά. - Σερβίρουμε αμέσως το ψητό τυρί, με ψωμί που έχουμε κόψει σε μπουκιές ή κριτσίνια και παγωμένο λευκό κρασί!
Το έφτιαξα φέτος στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και από τότε έχει γίνει ο καλύτερος μεζές για τα βράδια της Παρασκευής, μαζί με το κρασάκι μας.
Αν και μου άρεσε από την αρχή το συγκεκριμένο τυρί, σε αυτή του την εκδοχή δεν έχω λόγια!!!
Καλή συνέχεια Εύα!!!
Χαίρομαι που σου άρεσε φίλη μου! Εξάλλου ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτή την υπέροχη νοστιμιά!
Ε.
Δεν έχω ξαναδοκιμάσει πιο νόστιμο ..καμαμπερομεζέ!εγώ το έψησα μέσα σε μικρά πήλινα με λαδόχαρτο και αντί για δενδρολίβανο πασπάλισα λίγο θυμάρι και βουτήξαμε το φρεσκοψημενο απ’τα χεράκια μας ψωμάκι!μοσχοβολούσε η κουζίνα!μπράβο κι ευχαριστούμε για τη συνταγή ?
Στ΄αλήθεια τον λατρεύω κι εγώ!
Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο 🙂