Γεμιστά Κατσαρόλας

10.7K

Γεμιστά Κατσαρόλας!
Δεν υπάρχει πιο αγαπημένο, πιο καλοκαιρινό και πιο μαμαδίστικο φαγητό από τα γεμιστά!
Τα κλασικά γεμιστά έχουν ένα βασικό τρόπο παρασκευής και πολλές παραλλαγές!
Σ’ αυτή την συνταγή τα γεμιστά μπαίνουν στην κατσαρόλα γίνονται στον μισο χρόνο από τα γεμιστά φούρνου και είναι το ίδιο υπέροχα!

Γεμιστά Κατσαρόλας

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 12 Ιουνίου, 2012

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 55 mins

Γεμιστά Κατσαρόλας! Δεν υπάρχει πιο αγαπημένο, πιο καλοκαιρινό και πιο …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Με ένα μαχαίρι χαράσουμε τα λαχανικά, στην επάνω πλευρά δημιουργώντας καπάκια.
    Αδειάζουμε τις ντομάτες με την βοήθεια ενός κουταλιού και κρατάμε το εσωτερικό τους, αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές.
    Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
  2. Πολτοποιούμε την ψίχα από τις ντομάτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τον μαϊντανό, τα φύλλα του βασιλικού και τα βάζουμε σε ένα μπώλ.
    Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
  3. Γεμίζουμε τα λαχανικά με την γέμιση.
    Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα πλατιά με χοντρό πάτο, δίπλα δίπλα. προσθέτουμε τις πατάτες.
    Σε 250 ml. νερό διαλύουμε τον πελτέ, προσθέτουμε την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και περιχύνουμε τα γεμιστά.
    Προσθέτουμε λίγο ακόμη πιπέρι και αν θέλουμε φρέσκα φύλλα ρίγανης.
  4. Βράζουμε το φαγητό σε μέτρια αρχικά θερμοκρασία και κατόπιν σε χαμηλή μέχρι να δέσει η σάλτσα τους και να βράσει το ρύζι, περίπου 40 λεπτά.
    Τρώγονται ζεστά ή κρύα!

Join the Conversation

  1. Σοφία says:

    Πι ντομάτες έχουν γεμιστει από την κάτω πλευρά ή μου φαίνεται; ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close