Αρχική 2014

Αρχείο

Πάντα αγαπώ την Κρήτη και θεωρώ όπως όλος ο κόσμος της γαστρονομίας άλλωστε, την Κρητική διατροφή κορυφαία! Ίσωςκαι η κρητική ρίζα μίλησε μέσα μου, γι' αυτό όλη την εβδομάδα θα μαγειρεύουμε και θα τρώμε Κρητικά, θα μαγειρευτούν 5 συνταγές από...
Το ταλαγάνι απλά δεν υπάρχει! Το υπέροχο παραδοσιακό ταλαγάνι, που δεν λιώνει όταν ψήνεται είναι ιδανικό! Στην πιο απλή του εκδοχή ψητό σαν μεζεδάκι, σε σαλάτες, σε πίτες σε σάντουιτς, γέμιση σε κρατικά αλλά θυμηθείτε να το δοκιμάσετε και με...
Τα ξεροτήγανα Αμοργού ή κατιμάρια είναι το καθεαυτού παραδοσιακό γλύκισμα από το αγαπημένο νησί. Για τους Αμοργιανούς τα ξεροτήγανα δεν είναι μόνο ένα παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο και Πασχαλιάτικο περίτεχνο κέρασμα που θυμίζει δίπλες. Τα προσφέρουν στους...
Ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων και ένα πεντανόστιμο και εύκολο τυρόψωμο! Η φουσκωτή είναι μια εκπληκτική, τοπική συνταγή από την Πάρο!
Αυτή η πολύχρωμη σαλάτα-μπαξές συνδυάζει τα φρέσκα Φθινοπωρινά λαχανικά και φρούτα! Λίγο μπλέ τυρί για ένταση στην γεύση, μπρόκολο, παντζάρι και ένα υπέροχο ντρέσινγκ ταχινιού, μια λαχανοσαλάτα σούπερ απολαυστική και φρέσκια!
Χριστόψωμο, ένα ψωμί το οποίο φτιάχνεται την παραμονή των Χριστουγέννων με ιδιαίτερη ευλάβεια, η συνταγή είναι πανεύκολη και με σίγουρη επιτυχία!  Στολίζεται με διακοσμητικά σκαλιστά από ζυμάρι και έναν σταυρό, την ημέρα των Χριστουγέννων.
Μυρωδάτα και πεντανόστιμα γλυκά βουτήματα "πανέτοιμα" για βουτιές σε γάλα, τσάι ή κακάο!
47,047Follow meFollow me
17,403Follow meFollow me
4,077Follow meFollow me
2,060SubscribeSubscribe