Αυτή η πολύχρωμη σαλάτα-μπαξές συνδυάζει τα φρέσκα Φθινοπωρινά λαχανικά και φρούτα!
Λίγο μπλέ τυρί για ένταση στην γεύση, μπρόκολο, παντζάρι και ένα υπέροχο ντρέσινγκ ταχινιού, μια λαχανοσαλάτα σούπερ απολαυστική και φρέσκια!
Λαχανοσαλάτα με Μπρόκολο, Παντζάρι, Αχλάδι και Ταχίνι
By 4 Νοεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 25 mins
Αυτή η πολύχρωμη σαλάτα-μπαξές συνδυάζει τα φρέσκα Φθινοπωρινά λαχανικά …
Υλικά
- > Για την Λαχανοσαλάτα
- 80 gr. μωβ λάχανο
- 80 gr. άσπρο λάχανο
- 1 καρότο
- 1 βολβό παντζαριού
- 8-10 φουντίτσες μπρόκολο
- 1 αχλάδι
- > Για το Ντρέσινγκ
- 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1 λάιμ
- 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
- > Επιπλέον θα χρειαστείτε
- 1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι καβουρδισμένο
- 50 gr. μπλε τυρί
Οδηγίες
- Βάζουμε το βολβό του παντζαριού να βράσει μέχρι να μαλακώσει.
Το κόβουμε σε κύβους. - Ψιλοκόβουμε τα λάχανα και τρίβουμε το καρότο.
- Κόβουμε το αχλάδι σε λεπτές φέτες.
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ:
Σε ένα μπρίκι βάζουμε το μέλι να λιώσει ελαφρά, προσθέτουμε το ταχίνι, το χυμό απο το λάιμ, το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε πολύ καλα! - Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα λάχανα, το καρότο, τις φούντες από τα μπρόκολα, τα παντζάρια και περιχύνουμε με την μισή ποσότητα του ντρέσινγκ, ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε το αχλάδι, τρίβουμε το τυρί, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τέλος ραντίζουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ!
Εξαιρετική αύριο κιόλας θα δοκιμάσω.
Ευχαριστώ Ξανθή μου! Να είσαι καλά και να μου πεις εντυπώσεις!