Συνταγές με Γλυκόξινα Μανιτάρια με Σουσάμι και Κόλιανδρο
By 26 Νοεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 30 mins
Πανεύκολη και γευστική συνταγή για γλυκόξινα μανιτάρια!
Αν σας αρέσουν τα μανιτάρια, αυτή η απλή συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας!
Το σουσάμι και το σησαμέλαιο δένουν καταπληκτικά με τα μανιτάρια όπως και ο "δροσερός" κόλιανδρος!
Μια νόστιμη λύση αν θέλετε να απολαύσετε ένα εύκολο υγιεινό γεύμα, σερβίρονται ιδανικά με ρύζι αλλά και ως συνοδευτικό για κρεατικά ψητά!
Υλικά
- 400 gr. μανιτάρια λευκά ή champignon
- 3-4 κομμάτια μανιτάρια αποξηραμένα λευκά
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ
- 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάστα τομάτας
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
- 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 400 ml. ζωμό κοτόπουλού ή λαχανικών
- 1¼ κουταλάκια του γλυκού κόρν φλάουρ
- > Για το σερβίρισμα
- Σουσάμι
- Κόλιανδρο φρέσκο
Οδηγίες
- Βάζουμε 10 λεπτά τα αποξηραμένα μανιτάρια να μουλιάσουν σε ζεστό νερό.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, πολτοποιούμε το σκόρδο με την πρέσα σκόρδου και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια. - Σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ ρίχνουμε το σησαμέλαιο και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. - Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. - Σε ένα μπώλ ρίχνουμε την σάλτσα σόγιας, το ξύδι, το κόρν φλάουρ, την ζάχαρη, την πάστα τομάτας, 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο, 2 κουταλιές της σούπας νερό και τρίβουμε μέσα την ρίζα τζίντζερ.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. - Προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε στα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά, σιγοβράζοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με καβουρδισμένο σουσάμι και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ευρωπαϊκή
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικό
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Αρχάριο