Γλυκόξινα Μανιτάρια με Σουσάμι και Κόλιανδρο

540

Συνταγές με Γλυκόξινα Μανιτάρια με Σουσάμι και Κόλιανδρο

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 26 Νοεμβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 30 mins

Πανεύκολη και γευστική συνταγή για γλυκόξινα μανιτάρια!
Αν σας αρέσουν τα μανιτάρια, αυτή η απλή συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας!
Το σουσάμι και το σησαμέλαιο δένουν καταπληκτικά με τα μανιτάρια όπως και ο "δροσερός" κόλιανδρος!
Μια νόστιμη λύση αν θέλετε να απολαύσετε ένα εύκολο υγιεινό γεύμα, σερβίρονται ιδανικά με ρύζι αλλά και ως συνοδευτικό για κρεατικά ψητά!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε 10 λεπτά τα αποξηραμένα μανιτάρια να μουλιάσουν σε ζεστό νερό.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, πολτοποιούμε το σκόρδο με την πρέσα σκόρδου και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ ρίχνουμε το σησαμέλαιο και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά.
    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
    Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  4. Σε ένα μπώλ ρίχνουμε την σάλτσα σόγιας, το ξύδι, το κόρν φλάουρ, την ζάχαρη, την πάστα τομάτας, 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο, 2 κουταλιές της σούπας νερό και τρίβουμε μέσα την ρίζα τζίντζερ.
    Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε στα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά, σιγοβράζοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    Σερβίρουμε με καβουρδισμένο σουσάμι και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close