Καραμελωμένο Κοτόπουλο με Σουσάμι
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 2-4 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30-35 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 35 mins
Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για κοτόπουλο με πεντανόστιμη καραμελωμένη γεύση!
Η κλασική κινέζικη συνταγή στην πιό απλή και ελαφριά εκδοχή της!
Υλικά
- 500 gr. στήθος κοτόπουλου
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 2 κουταλιες της σούπας μπαλσάμικο ξύδι
- 3 κουταλιες της σούπας σάλτσα σόγιας
- 2 κουταλιες της σούπας σησαμέλαιο
- 1 κουλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1 κουλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
- 3 κουταλιες της σούπας σουσάμι
Οδηγίες
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, αφού αφαιρέσουμε την πέτσα.
Στο μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά της μαρινάδας για 1 λεπτό. - Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε την μαρινάδα που ετοιμάσαμε με τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε για 1 ώρα στο ψυγείο. - Μεταφέρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε ένα μικρό αντικολλητικό ταψί.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 35 λεπτά στους 200° C Κελσίου.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Κινεζικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο