Σπαγγέτι με Μελιτζάνες και Φασκόμηλο

Το φασκόμηλο δένει τέλεια με τις μελιτζάνες και το σκόρδο χαρίζει, διακριτικά, στο ελαιόλαδο γεύση αλλά και άρωμα! Μια υπέροχη, εύκολη και ελαφριά συνταγή!   Σπαγγέτι με Μελιτζάνα και Φασκόμηλο Χρόνος Προετοιμασίας: 25’ Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος Μερίδες: 4   Υλικά 300 gr. σπαγγέτι 1 μελιτζάνα 100 gr. μανιτάρια πλευρώτους 4-5 ντοματίνια ½ κουταλάκι του γλυκού …

Μαγειρίτσα με αυγολέμονο

Η μαγειρίτσα είναι το πιο παραδοσιακό και κλασικό φαγητό της Ανάστασης αλλά και της Ελληνικής Κουζίνας! Για μια πετυχημένη μαγειρίτσα χρειάζεσαι τρυφερά μαρούλια, μυρωδικά χόρτα, ζουμερά λεμόνια, ολόφρεσκα αυγά και φυσικά την συκωταριά από το αρνί. Μαγειρίτσα Παραδοσιακή Χρόνος Προετοιμασίας: 60 Χρόνος Μαγειρέματος: 40’ Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος Μερίδες: 6-8 άτομα   Υλικά 1 αρνίσια συκωταριά …

Ποντιακά Κερκέλια, Νηστίσιμα Πασχαλινά Κουλουράκια

Τα κερκέλια είναι Ποντιακά παραδοσιακά Πασχαλινά νηστίσιμα κουλουράκια, σαν μικρά ψωμάκια! Μικρά, αφράτα και πραγματικά πεντανόστιμα! Ο μύθος γύρω από τα κερκέλια έχει να κάνει με το έθιμο της Ανάστασης του Λαζάρου. Λέγεται πως ο Λάζαρος τάιζε τα φτωχά παιδιά με τα κερκέλια ή ότι ήταν η πρώτη τροφή που έφαγε μετά την Αναστασή του! …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close