Κέικ Πορτοκάλι, Νηστίσιμο

3.2K

Κέικ Πορτοκάλι, Νηστίσιμο

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 25 Οκτωβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 12-14 Servings
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 60 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 50 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 50 mins

Αυτό το εύκολο γλυκό φτιάχνεται με ελάχιστα υλικά, είναι νηστίσιμο και απίστευτα νόστιμο!
Υπέροχο, αρωματικό, ζουμερό και αφράτο!
Το τέλειο κέικ πορτοκαλιού που θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Αφήνουμε την μαργαρίνη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
    Χτυπάμε στο μίξερ την μαργαρίνη με την ζάχαρη για 3 λεπτά.
  2. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τον χυμό των πορτοκαλιών, την πορτοκαλάδα, την βανίλια, το ξύσμα και το λικέρ πορτοκαλιού.
    Κοσκινίζουμε το αλεύρι, με το αλάτι, το baking powder και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα.
  3. Καλύπτουμε καλά μια φόρμα με μαργαρίνη και την αλευρώνουμε.
    Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ στην φόρμα και την κουνάμε ελαφρά.
  4. Ψήνουμε το κέικ στους 180°C Κελσίου για 50 λεπτά περίπου, δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί με βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ, αν βγει καθαρή είναι έτοιμο.
  5. Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει καλά σε σχάρα και ετοιμάζουμε το γλάσο.
    Βάζουμε τα όλα υλικά του γλάσου να χτυπηθούν στο μίξερ για 3 λεπτά.
    Περιχύνουμε το κέικ, αφήνουμε 30 λεπτά να σταθεροποιηθεί το γλάσο και σερβίρουμε.

Join the Conversation

  1. κλεονικη says:

    Γεια σας ……πολυ ωραιο το κεικ ……..
    Θελω να σας ρωτησω αν βαλω ελαιολαδο αντι για μαργαρινη?

    1. funkycook Author says:

      Βέβαια μπορείτε να αντικαταστήσετε με ελαιόλαδο, ίσως χρειαστεί περισσότερο αλεύρι!
      Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close