Κέικ Πορτοκάλι, Νηστίσιμο
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 12-14 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 60 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 50 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 50 mins
Αυτό το εύκολο γλυκό φτιάχνεται με ελάχιστα υλικά, είναι νηστίσιμο και απίστευτα νόστιμο!
Υπέροχο, αρωματικό, ζουμερό και αφράτο!
Το τέλειο κέικ πορτοκαλιού που θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά
- 200 gr. μαργαρίνη
- 150 gr. ζάχαρη
- 400 gr. αλεύρι φαρίνα
- 3 πορτοκάλια
- 250 ml. πορτοκαλάδα με ανθρακικό
- 30 ml. λικέρ πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- > Για το Γλάσο
- 70 ml. χυμό πορτοκάλι
- 2 φλυτζάνια άχνη ζάχαρη
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
Αφήνουμε την μαργαρίνη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε στο μίξερ την μαργαρίνη με την ζάχαρη για 3 λεπτά. - Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τον χυμό των πορτοκαλιών, την πορτοκαλάδα,
την βανίλια, το ξύσμα και το λικέρ πορτοκαλιού.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, με το αλάτι, το baking powder και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα. - Καλύπτουμε καλά μια φόρμα με μαργαρίνη και την αλευρώνουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ στην φόρμα και την κουνάμε ελαφρά. - Ψήνουμε το κέικ στους 180°C Κελσίου για 50 λεπτά περίπου, δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί με βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ, αν βγει καθαρή είναι έτοιμο.
- Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει καλά σε σχάρα και ετοιμάζουμε το γλάσο.
Βάζουμε τα όλα υλικά του γλάσου να χτυπηθούν στο μίξερ για 3 λεπτά.
Περιχύνουμε το κέικ, αφήνουμε 30 λεπτά να σταθεροποιηθεί το γλάσο και σερβίρουμε.
Γεια σας ……πολυ ωραιο το κεικ ……..
Θελω να σας ρωτησω αν βαλω ελαιολαδο αντι για μαργαρινη?
Βέβαια μπορείτε να αντικαταστήσετε με ελαιόλαδο, ίσως χρειαστεί περισσότερο αλεύρι!
Καλή επιτυχία!