Κλαφουτί με Φράουλες

529

Κλαφουτί με Φράουλες

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 25 Οκτωβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 8 Servings
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 50 mins

Το κλαφουτί είναι ένα υπέροχο, πεντανόστιμο και εύκολο γλυκό!
Ένα παραδοσιακό κλαφουτί φτιάχνεται συνήθως με μαυροκέρασα!
Σας προτείνω να το δοκιμάσετε όμως με φράουλες, μια και είναι της εποχής!
Το αποτέλεσμα απλά τέλειο!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C Κελσίου.
    Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, περίπου 35 εκατοστών.
    Κόβουμε τις φράουλες, αφαιρώντας το κοτσάνι και τις τοποθετούμε όρθιες στο σκεύος.
  2. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα, να αποκτήσει χλιαρή θερμοκρασία.
    Χτυπάμε την ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά, την βανίλια, το αλάτι, πολύ καλά με σύρμα, ώστε να μην έχει σβόλους το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά γάλα, μέσα στο οποίο βάζουμε και τις 2 κουταλιές του βουτύρου, ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Αδείαζουμε σιγά σιγά το μείγμα μέσα στο πυρίμαχο σκεύος.
    Ψήνουμε για 40′ λεπτά στους 180° C Κελσίου.
    Σερβίρεται ζεστό ή χλιαρό, του ταιριάζει η άχνη ζάχαρη αλλά και η άγλυκη σαντυγί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close