Σοκολατένιο Αλειμμα από Ταχίνι (Νηστίσιμη Μερέντα)

173

Αλειμμα από Ταχίνι (Νηστίσιμη Μερέντα)

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 25 Οκτωβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 βάζο 250 gr.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins

Η καλύτερη, η πιο θρεπτική αλλά και νηστίσιμη μερέντα φτιάχνεται από ταχίνι και θα σας ενθουσιάσει!
Δοκιμάστε αυτή την συνταγή, η γεύση της δεν έχει καμία μα καμία διαφορά από την γνωστή μερέντα!
Το σουσάμι αντικαθιστά πραγματικά επάξια το φουντούκι! Τα υλικά είναι πανεύκολα, η διαδικασία απλή και σίγουρα είναι πολύ καλύτερη σε θρεπτική αξία για τα παιδιά, ειδικά άν αντικαταστήσετε την ζάχαρη με μέλι!
Δείτε και τα Tips της συνταγής και ανακαλύψτε υπέροχα γλυκίσματα που μπορείτε να φτιάξετε με βάση την μερέντα αυτή!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε σε μπαίν μαρί την κουβερτούρα, ψιλοκομμένη, να λιώσει, μαζί με το ηλιέλαιο.
    Προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ρευστό μείγμα.
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
    Προσθέτουμε την άχνη και το κακάο κοσκινισμένα, συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά.
  3. Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο.
    Αρχικά η μερέντα είναι ρευστή και μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, θα σταθεροποιηθεί!
    Διατηρούμε την μερέντα εκτος ψυγείου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close