Αλειμμα από Ταχίνι (Νηστίσιμη Μερέντα)
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 βάζο 250 gr.
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
Η καλύτερη, η πιο θρεπτική αλλά και νηστίσιμη μερέντα φτιάχνεται από ταχίνι και θα σας ενθουσιάσει!
Δοκιμάστε αυτή την συνταγή, η γεύση της δεν έχει καμία μα καμία διαφορά από την γνωστή μερέντα!
Το σουσάμι αντικαθιστά πραγματικά επάξια το φουντούκι!
Τα υλικά είναι πανεύκολα, η διαδικασία απλή και σίγουρα είναι πολύ καλύτερη σε θρεπτική αξία για τα παιδιά,
ειδικά άν αντικαταστήσετε την ζάχαρη με μέλι!
Δείτε και τα Tips της συνταγής και ανακαλύψτε υπέροχα γλυκίσματα που μπορείτε να φτιάξετε με βάση την μερέντα αυτή!
Υλικά
- 150 gr. ταχίνι
- 75 gr. σοκολάτα κουβερτούρα
- 100 gr. κακάο
- 70 gr. άχνη ζάχαρη
- 100 ml. σησαμέλαιο
Οδηγίες
- Βάζουμε σε μπαίν μαρί την κουβερτούρα, ψιλοκομμένη, να λιώσει, μαζί με το ηλιέλαιο.
Προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ρευστό μείγμα. - Μεταφέρουμε το μείγμα στο μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε την άχνη και το κακάο κοσκινισμένα, συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά. - Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο.
Αρχικά η μερέντα είναι ρευστή και μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, θα σταθεροποιηθεί!
Διατηρούμε την μερέντα εκτος ψυγείου!