Σπιτικό Ζυμωτό Ψωμί (με προζύμι)

Το ψωμί, έτσι όπως με μεγάλωσε. Το ψωμί που με μεγάλωσε, το θυμάμαι πάντα με αγάπη και μου ξυπνά τις πιο τρυφερές παιδικές αναμνήσεις! Αν πραγματικά θέλετε να φάτε αληθινό σπιτικό ζυμωτό ψωμί, πρέπει να παιδευτείτε λίγο, ετοιμάστε προζύμι. Το αποτέλεσμα όμως θα το λατρέψετε και σίγουρα αξίζει τον κόπο!

Κοσώνα – Λαμπρόψωμο

Η κοσώνα ή το Λαμπρόψωμο είναι ένα παραδοσιακό είδος γλυκού ψωμιού το οποίο ετοιμάζεται και προσφέρεται το βράδυ της Ανάστασης! Η συνταγή είναι η κλασσική και η προσθήκη των μυρωδικών είναι αυτό που το διαχωρίζει από το κοινό ψωμί! Τα παλιά τα χρόνια το λαμπρόψωμο αντικαθιστούσε το σημερινό τσουρέκι, στα βαφτιστήρια δηλαδή οι νονοί πήγαιναν …

Πασχαλινά Τσουρέκια

Πετυχημένα Πασχαλινά Τσουρέκια! Φτιάξτε αυτά τα υπέροχα, μυρωδάτα και αφράτα τσουρέκια, διακοσμήστε με κόκκινα αυγά και χαρίστε τα μαζί με την αγάπη σας!

Άρτος (Αρτοκλασίας)

Το παραδοσιακό “άγιο” γλυκό μυρωδάτο ψωμί, που προσφέρεται προς τιμήν στην γιορτή του αγίου και την ονομαστική γιορτή των πιστών, για να διαβαστεί και να ευλογηθεί στην Αρτοκλασία (Ιερά Ακολουθία Προσκομιδής) και στην συνέχεια να μοιραστεί ευλογημένος σε όλους εκκλησιαζόμενους! Ο άρτος γίνεται πανεύκολα, είναι πεντανόστιμος και δεν χρειάζεται να τον φτιάξετε μόνο για την …

Κουτσομούρες Σαβόρο ή Σαβόρι

Το σαβόρο ή σαβόρι είναι ένας πανεύκολος και απλός τρόπος μαγειρέματος! Κουτσομούρες Σαβόρο ή Σαβόρι,  η συγκεκριμένη συνταγή προέρχεται από τα Επτάνησα αλλά την έφτιαχναν σε όλα σχεδόν τα νησιά, με κατά τόπους παραλλαγές όχι στον τρόπο μαγειρέματος αλλά στα υλικά! Οι ρίζες της συνταγής αυτής είναι πολύ παλιές και δεν τον εφάρμοζαν τόσο για …

Μπακαλιάρος Τηγανητός, 2 Εκδοχές

Μπακαλιάρος σκορδαλιά και από τις πιο αγαπημένες συνταγές της Ελληνικής Κουζίνας! Παραδοσιακά τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά την 25η Μαρτίου – τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου αλλά και το καλοκαίρι είναι λατρεμένη επιλογή! Διαλέξτε κουρκούτι και απολαύστε!

Προζύμι (Πώς να φτιάξετε προζύμι)

Το σπιτικό ψωμί είναι ό,τι καλύτερο και για να απολαύσετε το τέλειο σπιτικό ψωμί χρειάζεστε οπωσδήποτε προζύμι! Η “υπόθεση” προζύμι είναι πανεύκολη, αρκεί να ακολουθήσετε πιστά την συνταγή και να έχετε υπομονή, θα το φτιάξετε μόνο μία φορά και με την σωστή συντήρηση θα το έχετε για πάντα!

Γλυκό Κουταλιού Νεραντζάκι Ρολό

Το κατεξοχήν αγαπημένο και παραδοσιακό γλυκό κουταλιού Νεραντζάκι Ρολό ! Η νεραντζιά ή κιτρομηλιά ανήκει στην οικογένεια των εσπεριδοειδών, ο καρπός της είναι παρόμοιος με του πορτοκαλιού αλλά με πιο στυφή και πικρή γεύση!

Λικέρ Λεβάντα

Αλκοόλ,ζάχαρη και μοναδική αγαπημένη λεβάντα, Λικέρ Λεβάντα! Βαθύ και λαμπερό μώβ με μεθυστική μυρωδιά και γεύση της μοναδικής λεβάντας!

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close