Πίτσα Μαργαρίτα, η νοστιμότερη πίτσα!
Τραγανή και λεπτή ζύμη και λίγα υλικά για την νοστιμότερη pizza!
Πίτσα Μαργαρίτα – Pizza Margarita Recipe

By 21 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 2 πίτσες (8 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 2 hrs 0 min
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25-30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 2 hrs 25 mins
Πίτσα Μαργαρίτα, η νοστιμότερη πίτσα! Τραγανή και λεπτή ζύμη και λίγα …
Υλικά
- > Για την Ζύμη
- 250 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 αλεύρι σκληρό
- 1¼ νερό χλιαρό
- 8 gr. ξηρή μαγιά στιγμής
- ½ κουταλάκι του γλυκού, κοφτό, αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- > Για την Σάλτσα Βάσης
- 400 gr. ντομάτες πομοντόρο ώριμες
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Ρίγανη ή θυμάρι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- > Για την Γέμιση
- 450 gr. τυρί μοτσαρέλα
- 150 gr. τυρί παρμεζάνα
Οδηγίες
- H ζύμη με προζύμι
Διαλύουμε την μαγιά σε 3 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε και αφού το σκεπάσουμε με μία πετσέτα το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να "φουσκώσει". - Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακούβα όπου ρίχνουμε το προζύμι,το βούτυρο και το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό χλιαρό.
- Η ολοκλήρωση της ζύμης
Ζυμώνουμε 5 λεπτά περίπου να γίνει μία ελαστική ζύμη, άν χρειαστεί προσθέουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
Προσοχή η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ας κολλάει λίγο στα χέρια!
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 2 ώρες. - Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη, τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπώλ, το οποίο σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα και τυλίγουμε με σελοφάν.
Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. - Τέλος ανοίγουμε την ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο και με αλευρωμένα χέρια.
Δημιουργούμε μία στρογγυλή λεπτή βάση με τα χέρια μας ή με πλάστη και αφήνουμε περίπου 2 εκατοστά άκρη την οποία πιέζουμε με το δάχτυλο να δημιουργηθεί ένα "στεφάνι"γύρω από την βάση.
- Η σάλτσα βάσης
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά της σάλτσας. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μην έχει υγρά. - Η Πίτσα
Στρώνουμε την βάση σε αλευρωμένο δίσκο.
Ρίχνουμε την μισή σάλτσα ντομάτας και στρώνουμε να πάει παντού.
Προσθέτουμε την μισή μοτσαρέλα και παρμεζάνα.
Τέλος προσθέτουμε τα φύλλα του βασιλικού και πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι.
Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να λιώσει το τυρί – να αποκτήσει κρούστα και να ξεροψηθούν οι άκρες.
Μέχρι να γίνει η πρώτη πίτσα ετοιμάζουμε την άλλη!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ιταλική
- ΤΥΠΟΣ: Ορεκτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο