Αλκοόλ,ζάχαρη και μοναδική αγαπημένη λεβάντα, Λικέρ Λεβάντα!
Βαθύ και λαμπερό μώβ με μεθυστική μυρωδιά και γεύση της μοναδικής λεβάντας!
Λικέρ Λεβάντα Recipe
By 20 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 750 ml. (1 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
Αλκοόλ,ζάχαρη και μοναδική αγαπημένη λεβάντα, Λικέρ Λεβάντα! Βαθύ και …
Υλικά
- 500 ml. βότκα
- 400 ml. νερό
- 400 gr. ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι άνθη λεβάντας
- 1 κλωναράκι λεβάντα
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2-3 σταγόνες μώβ χρώμα ζαχαροπλαστικής
Οδηγίες
- Σε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς ανακατεύουμε την ζάχαρη με τα άνθη της λεβάντας κλείνουμε και αφήνουμε σε δροσερό σημείο για 15 ημέρες, ανακινώντας το βάζο κάθε 2-3 μέρες.
- Μόλις περάσουν οι 15 μέρες σε μια κατσαρόλα βράζουμε την ζάχαρη με το νερό να κάνουμε ένα σιρόπι και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το αναμειγνύουμε με την βότκα και το εκχύλισμα βανίλιας.
Βάζουμε σε μπουκάλι το μείγμαχωρίς να το φιλτράρουμε και προσθέτουμε το κλαράκι των φύλλων λεβάντας. - Κλείνουμε και αφήνουμε για 20 ημέρες,ανακινώντας το μπουκάλι κάθε 5-6 μέρες.
Με ένα τουλπάνι φιλτράρουμε το λικέρ και το μεταφέρουμε στο μπουκάλι που επιθυμούμε. Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής κουνάμε πολύ καλά και απολαμβάνουμε!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: DIY
- ΤΥΠΟΣ: DIY
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο