Κυδωνόπαστο
Το κυδωνόπαστο ή παστοκύδωνο “κρατάει” όλη η γεύση, το άρωμα και τη φρεσκάδα του κυδωνιού! Συνοδεύσετε τα έντονα γευστικά τυριά, αλλαντικά, δοκιμάστε σε σαλάτες ή απλά απολαύστε το σαν γλύκισμα!
Τζατζίκι, το παραδοσιακό συνοδευτικό (Greek Tzatziki)
Δροσερό τζατζίκι πάει με όλα γιατί ελληνικό τραπέζι χωρίς αυτό δεν γίνεται αφού είναι το απόλυτο συνοδευτικό σε κάθε ελληνικό τραπέζι! Για την σωστή συνταγή για τζατζίκι αρκεί ένα καλό στραγγιστό γιαούρτι συνήθως αγελαδινό, τραγανό αγγούρι και φυσικά σκόρδο! Φτιάχνεται πανεύκολα, απλά υλικά, πάντα διαθέσιμο στο ψυγείο χωρίς συντηρητικά και υποκατάστατα με πραγματικό γιαούρτι. Για …
Ρύζι με Μπέικον και Κόκκινη Πιπεριά
Γευστικότατο σπυρωτό ρύζι που συνοδεύει άψογα κάθε είδους κρέας! Ρύζι με Μπέικον και Κόκκινη Πιπεριά.
Βουτήματα Μαστίχας (Νηστίσιμα)
Μυρωδάτα και πεντανόστιμα γλυκά βουτήματα “πανέτοιμα” για βουτιές σε γάλα, τσάι ή κακάο!
Σπιτικό Ζυμωτό Ψωμί (με προζύμι)
Το ψωμί, έτσι όπως με μεγάλωσε. Το ψωμί που με μεγάλωσε, το θυμάμαι πάντα με αγάπη και μου ξυπνά τις πιο τρυφερές παιδικές αναμνήσεις! Αν πραγματικά θέλετε να φάτε αληθινό σπιτικό ζυμωτό ψωμί, πρέπει να παιδευτείτε λίγο, ετοιμάστε προζύμι. Το αποτέλεσμα όμως θα το λατρέψετε και σίγουρα αξίζει τον κόπο!