Βελούδινος Πουρές Πατάτας
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-6 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 45 mins
Ο πιό νόστιμος, πλούσιος και βελούδινος πουρές πατάτας που φάγατε ποτέ, πουρές από σπίτι!
Υλικά
- 400 gr. πατάτες
- 100 ml. ζωμό βοδινού ή κοτόπουλου
- 120 ml. γάλα εβαπορέ
- 50 gr. βούτυρο
- Μοσχοκάρυδο
- Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους μεσαίου μεγέθους.
Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό για 30 λεπτά.
Τις στραγγίζουμε σε τρυπητό. - Περνάμε τις πατάτες από τον μύλο των λαχανικών ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ 2-3 φορές ώστε να πάρουμε έναν πουρέ χωρίς καθόλου κομμάτια πατάτας.
Μεταφέρουμε τον πουρέ σε ένα γυάλινο μπωλ.
Προσθετουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τον ζωμό κρέατος σε ζεστή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι.
Προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια. - Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι για 5′ λεπτά να πάρουμε ένα πουρέ με βελούδινη υφή!
Αν ο πουρές είναι πολύ σφικτός και πυκνός προσθέτουμε ανάλογο γάλα ώστε να πάρουμε την πυκνότητα που μας αρέσει!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Αμερικανικη
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο