Ψωμί Φόρμας με Γιαούρτι και Λιαστή Ντομάτα
By 23 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (10-12 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 40 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 10 mins
Ένα υπέροχο διαφορετικό ψωμί με τραγανή κόρα, γεμάτο γεύση και γίνεται πανεύκολα!
Υλικά
- 100 gr. γιαούρτι στραγγιστό
- 3-4 λιαστές ντομάτες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη με βούτυρο
- 1½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες
- Σε ένα μπώλ βάζουμε την μαγιά και την ζάχαρη κα διαλύουμε με ¼ φλυτζανιού χλιαρό νερό.
Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά και προσθέτουμε λίγο αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30′ λεπτά. - Σε μία μεγάλη λεκάνη προσθέτουμε τον χυλό της μαγιάς, το γιαούρτι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και την μαργαρίνη.
Μόλις ενωθούν τα υλικά προσθέτουμε όσο αλεύρι πάρει η ζύμη.
Η ζύμη μας πρέπει να είναι ελαστική, απαλή και να μην κολλάει στα χέρια (ίσως χρειαστεί λίγο νερό). - Ζυμώνουμε πολύ καλά, τουλάχιστον για 5 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες.
Τις ενσωματώνουμε στην ζύμη και πλάθουμε μια φρατζόλα και την τοποθετούμε σε μακρόστενη βουτυρωμένη φόρμα.
Ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι. - Σκεπάζουμε με μία πετσέτα, αφήνουμε 30 λεπτά την ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C περίπου 30 λεπτά και να αποκτήσει η κόρα χρυσοκαφέ χρώμα!
Ξεφορμάρουμε και μόλις κρυώσει τυλίγουμε με λινή ή βαμβακερή πετσέτα για να παραμείνει φρέσκο.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο