Χριστουγεννιάτικο Gingerbread Cake με γλάσο βουτύρου

Έλα να ψήσουμε το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο κέικ με μπαχαρικά και γλάσο βουτύρου ή απλά το διάσημο Gingerbread Cake! Είναι το πιο φανταστικό γιορτινό κέικ που θα δοκιμάσεις φέτος, από τις πιο αγαπημένες μου και εύκολες συνταγές για χριστουγεννιάτικα γλυκά,  τα αρώματα καθώς ψήνεται, σίγουρα θα “ξυπνήσουν” την γιορτινή διάθεση σου. Μοσχοβολάει μια «αγκαλιά» μπαχαρικά, έχει …

Λεμονόπιτα Σιροπιαστή

Φαντάσου την φρεσκάδα του λεμονιού και μαστίχα σε μία σιροπιαστή, ζουμερή πίτα, τη λεμονόπιτα, βρες ακέρωτα λεμόνια λοιπόν! Αυτή η λεμονόπιτα κρύβει ένα “μυστικό” υλικό, ένα προϊόν που πρέπει πραγματικά να συγκρατήσεις το όνομά του γιατί αν σου αρέσει η μαστίχα θα γίνει το αγαπημένο σου! Το μαστιχόνερο Mastiqua είναι ένα ελληνικό προϊόν και πρόκειται …

Angel Cake, το πιο Ελαφρύ Κέικ

Angel Cake, το πιο Ελαφρύ Κέικ! Είμαστε μόλις μερικά 24ωρα μετά την πιο μεγάλη γιορτή του χρόνου, τα Χριστούγεννα! Έχω την αίσθηση οτι τα Χριστούγεννα “φορτωνόμαστε” τις περισσότερες θερμίδες και το απολαμβάνουμε όσο και να παραπονιόμαστε! Μαζί με τα φωτάκια και τα ξεστολίσματα λοιπόν βάζουμε στόχο να “ξεστολίσουμε” και τον οργανισμό μας με τις περιττές …

Ξεροτήγανα Αμοργού

Τα ξεροτήγανα Αμοργού ή κατιμάρια είναι το καθεαυτού παραδοσιακό γλύκισμα από το αγαπημένο νησί. Για τους Αμοργιανούς τα ξεροτήγανα δεν είναι μόνο ένα παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο και Πασχαλιάτικο περίτεχνο κέρασμα που θυμίζει δίπλες. Τα προσφέρουν στους γάμους και τα βαφτίσια μαζί με το παραδοσιακό παστέλι, πασπαλισμένα μπόλικο σουσάμι και φυσικά μέλι.

Πατάτες bravas (Spanish tapas)

Όσοι έχετε βρεθεί στην Ισπανία σίγουρα έχετε απολαύσει αυτές τις θεϊκές πατάτες bravas που ανήκουν παραδοσιακά στα Spanish tapas! Η Ισπανική Κουζίνα γνωστή για τους μεζέδες της, τα tapas που σερβίρονται με τα καταπληκτικά κρασιά ή σέρι. Την διαφορά κάνει η πεντανόστιμη πικάντικη σάλτσα και η σάλτσα αγιολί, μπορείτε να κάνετε με σπιτική ή έτοιμη …

Ινδικό κοτόπουλο Τίκα Μασάλα (Tikka Masala)

To κοτόπουλο Tikka Masala δεν είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Ινδικής Κουζίνας αλλά μια επινόηση του Mr. Ali! Ο Ali Ahmed Aslam, μετανάστης από το Μπανγκλαντές, υπήρξε ιδιοκτήτης του ινδικού εστιατορίου Shish Mahal στην Γλασκόβη, το οποίο άνοιξε το 1964. Είναι αξιοσημείωτο ότι πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή της πιάτα Βρετανίας, και το …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close