Τσιλίχουρδα, η Μαγειρίτσα από την Κέρκυρα

Η ημέρα για το μεγάλο  φαγοπότι πλησιάζει! Το Ελληνικό Πασχαλινό τραπέζι όπου και να το ψάξεις δεν θα το βρεις! Βέβαια το “φλέρτ” με τα λατρεμένα Πασχαλινά εδέσματα ξεκινάει από την στιγμή που βάφεις τα αυγά, πλάθεις τα τσουρέκια και ψήνεις τα κουλουράκια που οι μυρωδιές σου “καρφώνται” και αν νηστεύεις “περνάς” ένα μικρό μαρτύριο …

Σαλάτα με Καλαμάρι, Φοινόκιο και Πορτοκάλι

Η “πλούσια” σαλάτα είναι ό,τι πιο υπέροχο μπορούμε να ετοιμάσουμε! Γεμάτες φρεσκάδα, γεύσεις και άκρως χορταστικές γιατί μπορούν να μας προσφέρουν ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε για μεσημεριανό στο γραφείο ή για ένα ελαφρύ βραδυνό! Αν δεν έχετε δοκιμάσει το φοινόκιο ωμό, σας λέω απλά ότι είναι γευστικότατο αρκεί να είναι ολόφρεσκο και τρυφερό, επίσης το κρεμμύδι …

Ψωμοκεφτέδες ή ψευτοκεφτέδες

Αν σας περίσσεψε μπαγιάτικο ψωμί σας δίνω ένα από τους καλύτερους λόγους να μην το πετάξετε, δοκιμάστε ψωμοκεφτέδες ή ψευτοκεφτέδες! Αυτά τα τέλεια κεφτεδάκια και κανείς δεν θα πιστεύει δεν έχουν ίχνος κιμά παρά μόνο ψωμί και μαγιονέζα. Συνοδεύστε τα με γιαούρτι στο οποίο θα προσθέσετε λίγη μαγιονέζα και ψιλοκομμένο κόλιανδρο!

Μουσακάς Tex Mex Style (Χωρίς Ψήσιμο)

Η ιστορία του μουσακά είναι περίπλοκη όπως και αυτή η Tex Mex Style εκδοχή! Ένας άλλος μουσακάς, όχι σαν τον κλασικό Ελληνικό που ξέρουμε, ένας μουσακάς στην φιλοσοφία της τεχνικής του μουσακά με προσαρμογή στην Tex Mex κουζίνα και ναι, δεν χρειάζεται ψήσιμο!

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close