Σαλάτα Coleslaw με Μήλο και Ραπανάκι
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 50 mins
Ο όρος Coleslaw που σημαίνει «σαλάτα λάχανο» προέκυψε κατά τον 20ο αιώνα από τον ολλανδικού όρο «koolsla», συντόμευση του koolsalade.
H σαλάτα αυτή έχει λοιπόν ως βάση το λάχανο, βέβαια η λαχανοσαλάτα έχει πάρα πολλές παραλλαγές!
Εμπλουτίζεται με διάφορα λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά.
Επίσης η σαλάτα αυτή σερβίρεται ανακατεμένη είτε με μαγιονέζα , είτε με sour cream, γιαούρτι, καυτερή μουστάρδα ή κέτσαπ, λεμόνι ή ξύδι, ανάλογα με τις κατά τόπους παραλλαγές!
Ταιριάζει απόλυτα με ψητά και τηγανητά κρέατα, λουκάνικα, Hot dog, κοτόπουλο, τηγανιτές πατάτες!
Υλικά
- 100 gr. λευκό λάχανο
- 50 gr. μωβ λάχανο
- 1 καρότο
- 4 ραπανάκια
- 1 πράσινο μήλο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 3-4 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο
- 125 ml. κρέμα γάλακτος
- 125 gr. γιαούρτι στραγγιστό
- 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Οδηγίες
- Προετοιμασία
Σε ένα γυάλινο μπωλ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος 1 ώρα.
Κατόπιν προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. - Ψιλοκόβουμε τα λάχανα.
Τρίβουμε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη το καρότο και το μήλο.
Κόβουμε σε κύβους την πιπεριά και ψιλοκόβουμε το ραπανάκι. - Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά μαζί, αλατίζουμε, στίβουμε το μισό λεμόνι και το πορτοκάλι, αφήνουμε την σαλάτα 30 λεπτά σκεπασμένη στο ψυγείο. - H σαλάτα
Σ' αυτή την φάση η σαλάτα θα έχει βγάλει λίγα υγρά, αυτά τα χύνουμε.
Προσθέτουμε το μείγμα κρέμας και γιαουρτιού, ανακατεύοντας καλά.
Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βάζουμε την σαλάτα κλεισμένη σε γυάλινο μπώλ τουλάχιστον 45 λεπτά στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.