Μία πολύ νόστιμη και θρεπτική σαλάτα, κατάλληλη να συνοδέψει ψητό κρέας ή κοτόπουλο, σαλάτα με Πλιγούρι, Μέντα και Μαύρο Σουσάμι!
Σαλάτα με Πλιγούρι, Μέντα και Μαύρο Σουσάμι Recipe
By 18 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (5-6 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 5 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 15 mins
Μία πολύ νόστιμη και θρεπτική σαλάτα, κατάλληλη να συνοδέψει ψητό κρέας ή …
Υλικά
- 1 φλυτζάνι πλιγούρι
- 1 φλυτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ντομάτα σφιχτή
- 2 πιπεριές κόκκινες
- ΄1 πιπεριά Φλωρίνης τουρσί
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο λευκό
- Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Μαυροκούκι
- Μέντα
Οδηγίες
- Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπωλ, το καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Ξεπλένουμε το πλιγούρι και το βράζουμε για 4-5 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι με 1/2 φλυτζάνι νερό.
Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε σαλατιέρα. - Προσθέτουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα φύλλα μέντας,τον μαϊντανό,αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ξύδι και το λάδι. Τέλος πασπαλίζουμεμε μαύρο σουσάμι.