Μιρμιζέλι, Σαλάτα Καλύμνου

Αν κάτι μπορεί να χαρακτηριστεί καλοκαίρι μέσα στο πιάτο μου αυτό μπορεί να είναι μόνο μια ντοματοσαλάτα. Από την μια άκρη της χώρας ως την άλλη η ντοματοσαλάτα έχει διεκδικήσει έτη και έτη την σχεδόν καθημερινή εμφάνιση της στο τραπέζι! Τι πιο υπέροχο από ένα γεμάτο πιάτο από ζουμερές εποχιακές ντομάτες, λίγο τυρί, περιχυμένη με …

Μελιτζάνες με Ξυδάτη Σάλτσα Ντομάτας και Τυρί Σαν Μιχάλη

Δεν υπάρχει καλοκαίρι που να “αντιστέκεται” στις μελιτζάνες, ειδικά για τα τεμπέλικα μεσημέρια συνοδεύονται με ξυδάτη σάλτσα και άφθονο τυρί! Μην γκρινιάξεις για το τηγάνι, μια τόση μικρή παρασπονδία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και ας αναγνωρίσουμε οτι σχεδόν όλοι αγαπάμε τις τηγανιτές μελιτζάνες κάπου-κάπου εναλλακτικά απλά ψήστε τις!

Κεφτέδες σε σάλτσα ντομάτας (Κουρκουτούλα)

Μια συνταγή για κεφτέδες σε σάλτσα ντομάτας, κουρκουτούλα που θα την αγαπήσετε! Αυτό το τόσο απλό και συνηθισμένο φαγητό, δεν έχει κάποια ιδιαιτερότητα, κεφτέδες σε απλή σάλτσα ντομάτας! Έχει όμως ένα μυστικό, όπως μου το έδωσε η γιαγιά, όσος είναι ο κιμάς τόσο και το ψωμί. Μια παραδοσιακή συνταγή της Θεσσαλίας, όπου εκεί τους κοκκινιστούς …

Πατάτες bravas (Spanish tapas)

Όσοι έχετε βρεθεί στην Ισπανία σίγουρα έχετε απολαύσει αυτές τις θεϊκές πατάτες bravas που ανήκουν παραδοσιακά στα Spanish tapas! Η Ισπανική Κουζίνα γνωστή για τους μεζέδες της, τα tapas που σερβίρονται με τα καταπληκτικά κρασιά ή σέρι. Την διαφορά κάνει η πεντανόστιμη πικάντικη σάλτσα και η σάλτσα αγιολί, μπορείτε να κάνετε με σπιτική ή έτοιμη …

Καλαμαράκια με ελιές σε πικάντικη σάλτσα

Καλαμαράκια με ελιές σε πικάντικη σάλτσα, μια νηστίσιμη, πολύ εύκολη και απλή συνταγή! Τα καλαμάρια συνδυάζονται άψογα με τις ελιές, τρώγονται σαν μεζές ή συνοδεύσετε το με ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες και απολαύστε το ως κυρίως!    Συνταγή για καλαμαράκια με ελιές σε πικάντικη σάλτσα Χρόνος Προετοιμασίας: 60’Xρόνος Μαγειρέματος: 20’ Βαθμός Δυσκολίας: ΕύκολοΆτομα: 4-5 Υλικά …

Ινδικό κοτόπουλο Τίκα Μασάλα (Tikka Masala)

To κοτόπουλο Tikka Masala δεν είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Ινδικής Κουζίνας αλλά μια επινόηση του Mr. Ali! Ο Ali Ahmed Aslam, μετανάστης από το Μπανγκλαντές, υπήρξε ιδιοκτήτης του ινδικού εστιατορίου Shish Mahal στην Γλασκόβη, το οποίο άνοιξε το 1964. Είναι αξιοσημείωτο ότι πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή της πιάτα Βρετανίας, και το …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close