Καγιανάς Λακωνικός
By 24 Νοεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (2 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 8 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 23 mins
Ο Λακωνικός καγιανάς δεν είναι τίποτα άλλο από την γνωστή συνταγή, με ντομάτες και αυγά, η διαφορά είναι ότι στην Λακωνία οποιοδήποτε φαγητό φτιάχνεται στο τηγάνι και προσθέτουν αυγά το ονομάζουν καγιανά!
Μια αγαπημένη, καλοκαιρινή, οικονομική, εύκολη συνταγή και αν διαθέτετε παστό ή λουκάνικα Λακωνίας προσθέστε για επιπλέον νοστιμιά!
Υλικά
- 4 αυγά
- 400 gr. ντομάτες σφιχτές και ώριμες
- 80 ml. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Φρέσκια μυζήθρα
Οδηγίες
- Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σποράκια και τις πιέζουμε ελαφρά, να φύγουν τα πολλά υγρά.
Τρίβουμε τις ντομάτες στο χοντρό μέρος του τρίφτη. - Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε την τριμμένη ντομάτα και την βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της, ανακατεύοντας τακτικά.
Το αποτέλεσμα θέλουμε να είναι μια "πάστα" ντομάτας χωρίς καθόλου υγρά! - Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, τσιγαρίζουμε την ντομάτα για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε τα αυγά ελαφρά. - Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και τα αφήνουμε για 1 λεπτό να πήξουν σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς να τα ανακατέψουμε.
Κατόπιν ανακατεύουμε και μόλις τα αυγά ψηθούν αποσύρουμε από την φωτιά. - Μεταφέρουμε τον καγιανά σε πιατέλα και προσθέτουμε αμέσως την μυζήθρα τριμμένη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυρίως πιάτο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Αρχάριο