Εύκολη Σκορδαλιά

Ταιριάζει απόλυτα με μπακαλιάρο, θαλασσινά, λαχανικά, χόρτα στο σαρακοστιανό τραπέζι η εύκολη σκορδαλιά έχει σίγουρη “θέση”! Με πολλές παραλλαγές στην σύσταση υλικών, η σκορδαλιά είναι ένα έδεσμα με φανατικούς φίλους και ακόμη πιo φανατικούς “εχθρούς”!

Chutney Μήλο-Σταφίδα (Τσάτνυ)

Tο chutney είναι κάτι ανάμεσα σε σάλτσα και μαρμελάδα αλλά σε πιό στέρεα μορφή. Βασικό συστατικό είναι το κρεμμύδι,φρούτα ή λαχανικά,ζάχαρη,μπαχαρικά ή ξύδι μπαλσάμικο και απαραίτητα πρέπει να σιγοβράζεται! Τα γλυκόξινα τσάτνυ είναι υπέροχα! Tαιριάζουν απόλυτα με τυριά, αλλαντικά, με κρέας και φρούτα ή λαχανικά ωμά!

Μαρμελάδα Σύκο

Σύκο, το φρούτο που αποχαιρετά το καλοκάιρι και υποδέχεται το φθινόπωρο! Η μαρμελάδα σύκο είναι απίθανη όχι μόνο για τα πρωινά αλλά και για να συνοδεύσει πλατώ με τυριά και αλλαντικά.

Καρότα Σωτέ

Τα καρότα σωτέ είναι η αγαπημένη μου γαρνιτούρα,την λατρεύω και τα χρησιμοποιώ σε κάθε πιάτο, ταιριάζουν με κρέας, κοτόπουλο και ρύζι. Επίσης ταιριάζουν με γλυκόξινες σάλτσες και δίνουν «ωραίο» χρώμα στο πιάτο!

Σπιτικό Τσαλαφούτι

Το τσαλαφούτι όπου τρώγεται σαν ορεκτικό ειναι γαλακτοκομικό προϊόν με πλούσια, κρεμώδη, όξινη γεύση και φτιάχνεται αποκλειστικά απο το αυγουστιάτικο γάλα! Απολαύστε το με πίτες, σούπες, κρεατικά, λαχανικά και αυγά ή φτιάξτε υπέροχα γλυκά!

Μαρμελάδα Βατόμουρο

Μια μαρμελάδα ονειρική, το βατόμουρο είναι δυσεύρετο αλλά πραγματικά είναι καταπληκτική και γεμάτη θρεπτικά συστατικά, παρόλη την ζάχαρη!

Πρεβέντα (Μπουγάτσα ή Κουλούρα) Παραδοσιακό Ψωμί

Πρεβέντα (Μπουγάτσα ή Κουλούρα), ένα μυρωδάτο και πεντανόστιμο γλυκό ψωμί, “κεντημένο” και διακοσμημένο με διάφορα σχέδια από ζυμάρι, μελωμένο έργο τέχνης,το ετοιμάζουν μέχρι και σήμερα σε ορισμένους τόπους στην Ελλάδα και το πάνε στο τραπέζι του γάμου σαν δώρο γάμου! Η πρεβέντα κόβεται σε μεγάλα κομμάτια και σερβίρεται αντί της τούρτας!

Σπιτικό Ζαχαρούχο Γάλα

Αν το ζαχαρούχο γάλα αρέσει σε εσάς ή τα παιδιά σας, δοκιμάστε να κάνετε το δικό σας σπιτικό! Πανεύκολο και κυρίως χωρίς συντηρητικά! Ταιριάζει σε πολλές συνταγές ζαχαροπλαστικής, με μπισκότα, φρυγανιές, κέικ ή ό,τι άλλο σας αρέσει και ακόμη πειραματιστείτε και δώστε το άρωμα που σας αρέσει!

Πικάντικη Χτυπητή από την Μακεδονία

Πικάντικη Χτυπητή από την Μακεδονία, μία συνταγή με βόρειες ρίζες με βάση την φέτα και τις πιπεριές Φλωρίνης,  πολύ νόστιμη «αλοιφή», κεφτεδάκια,  θαλασσινά, κρεατικά, ποικιλίες, ταιριάζει σαν βάση σε καναπεδάκια ή απλά αλείφουμε ψωμάκι!

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close