Αν το ζαχαρούχο γάλα αρέσει σε εσάς ή τα παιδιά σας, δοκιμάστε να κάνετε το δικό σας σπιτικό!
Πανεύκολο και κυρίως χωρίς συντηρητικά!
Ταιριάζει σε πολλές συνταγές ζαχαροπλαστικής, με μπισκότα, φρυγανιές, κέικ ή ό,τι άλλο σας αρέσει και ακόμη πειραματιστείτε και δώστε το άρωμα που σας αρέσει!
Σπιτικό Ζαχαρούχο Γάλα Recipe
By 16 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1000 gr. (1 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 60 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 5 mins
Αν το ζαχαρούχο γάλα αρέσει σε εσάς ή τα παιδιά σας, δοκιμάστε να κάνετε …
Υλικά
- 1100 ml. γάλα φρέσκο πλήρες
- 550 gr. ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια ή κάψουλες βανιλλίνης
Οδηγίες
- Σε μία κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε το γάλα με την βανίλια, προσθέτουμε την ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα περίπου μέχρι να πήξει. - Κατεβάζουμε από την φωτιά και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Διατηρείται στο ψυγείο για 2 μήνες περίπου.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ευρωπαικη
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο
Φοβερή συνταγή Εύα!! Ευχαριστώ!!