Το τσαλαφούτι όπου τρώγεται σαν ορεκτικό ειναι γαλακτοκομικό προϊόν με πλούσια, κρεμώδη, όξινη γεύση και φτιάχνεται αποκλειστικά απο το αυγουστιάτικο γάλα!
Απολαύστε το με πίτες, σούπες, κρεατικά, λαχανικά και αυγά ή φτιάξτε υπέροχα γλυκά!
Σπιτικό Τσαλαφούτι Recipe
By 17 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1000 gr. (1 Servings)
Το τσαλαφούτι όπου τρώγεται σαν ορεκτικό ειναι γαλακτοκομικό προϊόν με …
Υλικά
- 1000 ml. γάλα πρόβειο
- Αλάτι
Οδηγίες
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε άφθονο νερό και μέσα βάζουμε μία κατσαρόλα που έχουμε βάλει το γάλα, δηλαδή σαν μπέν μαρί.
Προσθέτουμε το αλάτι και κρατάμε το γάλα σε σταθερή θερμοκρασία 15°C σκεπασμένο.
Ανακατεύουμε κάθε μέρα μέχρι να πήξει και να αποκτήσει υφή σαν του γιουρτιού!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Δυσκολο