Πικάντικη Χτυπητή από την Μακεδονία, μία συνταγή με βόρειες ρίζες με βάση την φέτα και τις πιπεριές Φλωρίνης, πολύ νόστιμη «αλοιφή», κεφτεδάκια, θαλασσινά, κρεατικά, ποικιλίες, ταιριάζει σαν βάση σε καναπεδάκια ή απλά αλείφουμε ψωμάκι!
Πικάντικη Χτυπητή από την Μακεδονία Recipe
By 15 Ιουλίου, 2013
Published:Πικάντικη Χτυπητή από την Μακεδονία, μία συνταγή με βόρειες ρίζες με βάση …
Υλικά
- 2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
- 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης τουρσί
- 1 πράσινη πιπεριά καυτερή
- 250 gr. φέτα
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι κόκκινο γλυκό
Οδηγίες
- Πολτοποιούμε στο multi ή στο μπλέντερ τις πιπεριές, με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε την φέτα σε κομμάτια, τα πιπέρια και το χυμό λεμονιού.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μία ωραία κρεμώδη υφή.
Τοποθετούμε στο ψυγείο 2-3 ώρες και σερβίρουμε.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο