Ταιριάζει απόλυτα με μπακαλιάρο, θαλασσινά, λαχανικά, χόρτα στο σαρακοστιανό τραπέζι η εύκολη σκορδαλιά έχει σίγουρη “θέση”!
Με πολλές παραλλαγές στην σύσταση υλικών, η σκορδαλιά είναι ένα έδεσμα με φανατικούς φίλους και ακόμη πιo φανατικούς “εχθρούς”!
Εύκολη Σκορδαλιά Recipe
By 20 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 20 mins
Ταιριάζει απόλυτα με μπακαλιάρο, θαλασσινά, λαχανικά, χόρτα στο …
Υλικά
- 300 gr. ψίχα ψωμιού μπαγιάτικο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 120 ml. ελαιόλαδο
- 60 ml. λευκό ξύδι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Σε ένα μπώλ βάζουμε το ψωμί με νερό να μουλιάσει.
Το αφαιρούμε και το στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά! - Καθαρίζουμε το σκόρδο, αφαιρούμε το πράσινο φύτρο και το τρίβουμε σε ψιλό τρίφτη.
Μεταφέρουμε το σκόρδο σε γουδί, προσθέτουμε λίγο αλάτι και το πολτοποιούμε. - Προσθέτουμε σταδιακά το ξύδι και το ελαιόλαδο, συνεχίζουμε το χτύπημα 3-4 λεπτά.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο