Tο chutney είναι κάτι ανάμεσα σε σάλτσα και μαρμελάδα αλλά σε πιό στέρεα μορφή.
Βασικό συστατικό είναι το κρεμμύδι,φρούτα ή λαχανικά,ζάχαρη,μπαχαρικά ή ξύδι μπαλσάμικο και απαραίτητα πρέπει να σιγοβράζεται!
Τα γλυκόξινα τσάτνυ είναι υπέροχα!
Tαιριάζουν απόλυτα με τυριά, αλλαντικά, με κρέας και φρούτα ή λαχανικά ωμά!
Chutney Μήλο-Σταφίδα (Τσάτνυ) Recipe
By 20 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 400 gr. (1 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 1 hr 10 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 20 mins
Tο chutney είναι κάτι ανάμεσα σε σάλτσα και μαρμελάδα αλλά σε πιό στέρεα …
Υλικά
- 4 μεγάλα κόκκινα μήλα
- 3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
- ¾ φλυτζανιού σταφίδα σουλτανίνα
- ¾ φλυτζανιού ξύδι μπαλσάμικο λευκό
- ¼ φλυτζανιού μπαλσάμικο ξύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
- ¾ φλυτζανιού καστανή ζάχαρη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
Οδηγίες
- Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τα κρεμμύδια και τα μήλα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά.σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 10 λεπτά,ανακατεύοντας 2-3 φορές. - Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και αποθηκεύουμε σε βάζο που έχουμε αποστειρώσει.
Αφήνουμε περίπου 1 εβδομάδα εκτός ψυγείου, σε δροσερό μέρος για καλύτερο αποτέλεσμα!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ασιατική
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο