Chutney Μήλο-Σταφίδα (Τσάτνυ)

8652
0

Tο chutney είναι κάτι ανάμεσα σε σάλτσα και μαρμελάδα αλλά σε πιό στέρεα μορφή.
Βασικό συστατικό είναι το κρεμμύδι,φρούτα ή λαχανικά,ζάχαρη,μπαχαρικά ή ξύδι μπαλσάμικο και απαραίτητα πρέπει να σιγοβράζεται!
Τα γλυκόξινα τσάτνυ είναι υπέροχα!
Tαιριάζουν απόλυτα με τυριά, αλλαντικά, με κρέας και φρούτα ή λαχανικά ωμά!

Chutney Μήλο-Σταφίδα (Τσάτνυ) Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: July 20, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 400 gr. (1 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 1 hr 10 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 20 mins

Tο chutney είναι κάτι ανάμεσα σε σάλτσα και μαρμελάδα αλλά σε πιό στέρεα …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τα κρεμμύδια και τα μήλα.
    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά.σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 10 λεπτά,ανακατεύοντας 2-3 φορές.
  2. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και αποθηκεύουμε σε βάζο που έχουμε αποστειρώσει.

    Αφήνουμε περίπου 1 εβδομάδα εκτός ψυγείου, σε δροσερό μέρος για καλύτερο αποτέλεσμα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.