Μια μαρμελάδα ονειρική, το βατόμουρο είναι δυσεύρετο αλλά πραγματικά είναι καταπληκτική και γεμάτη θρεπτικά συστατικά, παρόλη την ζάχαρη!
Μαρμελάδα Βατόμουρο Recipe
By 17 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1500 gr.
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 45 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 8 hrs 55 mins
Μια μαρμελάδα ονειρική, το βατόμουρο είναι δυσεύρετο αλλά πραγματικά …
Υλικά
- 1500 gr. βατόμουρα ώριμα
- 1000 gr. ζάχαρη
- Χυμό λεμονιού
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα βατόμουρα.
Τα τοποθετούμε σε μία λεκάνη και τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, ανακατεύουμε και βάζουμε όλη νύχτα στο ψυγείο.
- Την άλλη μέρα προσθέτουμε περίπου 250 ml. νερό, και βράζουμε μέχρι να "δέσει" η μαρμελάδα,ανακατεύοντας συχνά. Η μαρμελάδα θα είναι έτοιμη όταν στέκεται παχύρεστη, προσθέτουμε χυμό από μισό λεμόνι και την βανιλλίνη, ανακατεύουμε ελαφρά.
- Γεμίζουμε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα, τα αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει η μρμελάδα, διατηρείται εκτός ψυγείου!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο
Ευα μου καλησπερα!!αν χρησιμοποιησω κατεψυγμενα βατομουρα θα ακολουθησω την ιδια διαδικασια η οχι?
Βαγγέλη καλησπέρα, γίνεται αλλά πιστεύω οτι ίσως να θέλει περισσότερη ζάχαρη λόγω υγρών, το βλέπεις και στην διαδικασία λοιπόν. Καλή επιτυχία!
Γινεται ακριβως το ιδιο, το εχω κανει πολλες φορες, δεν θελει περισσοτερο νερο
Το ιδιο κανει,το εχω μαγειρεψει πολλες φορες με θαυμασια αποτελεσματα.