Φάτε μάτια Ψάρια

2363
0

Ψάρια στα κάρβουνα ή μαγειρευτά αποτελούν όχι μόνο μία εύγεστη και διαιτητική διατροφή αλλά είναι και ιδιαίτερα ωφέλιμη για όλους,
αφού αποτελούν ασπίδα προστασίας από πολλές ασθένειες.

Τρώτε ψάρια, τουλάχιστον, 2 φορές την εβδομάδα.

Θρεπτικά συστατικά

Πρωτεΐνες
Είναι εφάμιλλες με αυτές του κρέατος και έχουν, εξίσου, μεγάλη βιολογική αξία. Οι πολύ λεπτές και τρυφερές ίνες τους κάνουν τα ψάρια τροφή εύπεπτη και προτιμότερη για άτομα με ευαίσθητο πεπτικό σύστημα, όπως για μωρά και ηλικιωμένους.

Λιπίδια
Περιέχουν μικρή ποσότητα κορεσμένων, είναι πλούσια σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα (τα πιο υγιεινά λιπίδια), ενώ περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα, στο 25-30% του ολικού λίπους, ιδιαίτερα ευεργετικά στο καρδιοαγγειακό σύστημα του οργανισμού.

Άλατα
Τα ψάρια είναι πλούσια σε άλατα φωσφόρου, μαγνησίου, σιδήρου, ιωδίου, διαθέτουν όλες τις λιποδιαλυτές βιταμίνες Α, Ε, Κ, D και περιέχουν σημαντική ποσότητα βιταμίνης Β.

Ψάρια με τη “βούλα”!

Η επιλογή και η διατήρηση των ψαριών χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί αλλοιώνονται εύκολα και γρήγορα, καθώς η αλλοίωσή τους αρχίζει 6-12 ώρες μετά την αλίευση.
Σίγουρα, ποτέ δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την ακριβή προέλευση και τον χρόνο αλίευσης των ψαριών, ωστόσο υπάρχουν μερικά απλά χαρακτηριστικά, με βάση τα οποία μπορούμε να διαπιστώσουμε τη φρεσκάδα τους.

? Τα γυαλιστερά μάτια

? Η σηκωμένη ουρά

? Η λευκή σάρκα, πάνω στην οποία δεν αφήνουν σημάδια τα κόκαλα του ψαριού όταν αποχωρίζονται από το σώμα.

? Η οσμή, όταν καθαρίζονται, θα πρέπει να είναι ευχάριστη (να μυρίζουν θάλασσα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.