Μπισκοτένια Χριστουγεννιάτικα Στολίδια

488

Θέλετε να στολίσετε πρωτότυπα το δέντρο σας ή άλλες γωνιές του σπιτιού σας?
Ιδού η λύση!
Ψήστε και διακοσμήστε μπισκότα και έτοιμα τα χριστουγεννιάτικά σας στολίδια οικονομικά, ευφάνταστα και κυρίως δικές σας δημιουργίες!!!
Οι μικροί μας φίλοι θα ξετρελαθούν με την ιδέα να σας βοηθήσουν!

Άν σκέφτεστε όμως, να κάνετε και ένα πρωτότυπο δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα βάλτε τα μπισκότα σε κουτιά με μία όμορφη κορδέλα και χαρίστε τα!

 

Πριν ξεκινήσετε θα χρειαστείτε:
Κορδέλες
Διακοσμητικά φαγώσιμα και μη
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Κουπ πάτ για τα σχέδια
Πινέλα
Τρούφα
Μαρζιπάν
Kορδέλες, σπάγκο, πετονιά, μάλλινες κλωστές
Ξηρούς καρπούς και Μπαχαρικά

για την ζύμη των μπισκότων
φλυτζάνια αλέυρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
180 gr. βούτυρο
110 gr. καστανή ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας μέλι
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο
1/4   κουταλάκι του γλυκού  μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο τριμμένο
½ κουταλάκι του γλυκού  μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού ginger τριμμένο
2 βανίλιες

για το γλάσο
2 ασπράδια αυγών
φλυτζάνια άχνη
2 κουταλιές της σούπας golden syrup
1/4   κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 βανίλια

για την ζαχαρόπαστα
100 gr. marshmallows
250 gr. ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη βρώσιμη
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

 

 

Πως θα τα φτιάξουμε

η ζύμη για τα μπισκότα
Στο μίξερ χτυπάμε την ζάχαρη και το βούτυρο να ασπρίσουν και προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες  και το το μέλι.
Σε μία λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το μείγμα του βούτυρου.
Ζυμώνουμε και μόλις φτιάξουμε μία ωραία σφιχτή ζύμη, την βάζουμε σε λεκάνη και σκεπάζουμε με μία βρεγμένη πετσέτα.

Αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο.

Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε φύλλο σχεδόν 0,5 χιλιοστών, κόβουμε με κούπ πατ σχέδια που θέλουμε.
Κάνουμε μία μικρή τρύπα στην ζύμη, για να μπορέσουμε να περάσουμε την κορδέλα και να τα κρεμάσουμε.
Τοποθετούμε σε λαδόκολλα τα μπισκότα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10? τα πιό μεγάλα σχέδια και 7-8 λεπτά τα μικρά στους 170 βαθμούς Κελσίου.

Τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε σχάρα για 5 ώρες.

το γλάσο
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα με το αλάτι, προσθέτουμε τηνάχνη και τα υπόλοιπα υλικά, χτυπαμε για 5? λεπτά.
Χρωματίζουμε όπως θέλουμε το γλάσο, σύμωνα με τα σχέδια που θέλουμε να κάνουμε.

η ζαχαρόπαστα
Σε μπέν μαρί λιώνουμε τα marshmallows με 2 κουταλιές της σούπας καυτό νερό μέχρι να γίνουν ρευστή κρέμα, προσθέτουμε το βούτυρο.
Σε μία λεκάνη αδειάζουμε το μείγμα και προσθέτουμε την άχνη σταδιακά.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.

η διακόσμηση των μπισκότων
Στολίζουμε και ζωγραφίζουμε τα μπισκοτάκια μας, με γλάσο ή καλύπτωντάς τα με ζαχαρόπαστα, τρούφες ή ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε!

Τα αφήνουμε μερικές ώρες να στεγνώσουν.

Δένουμε τις κορδέλες στα μπισκότα και στολίζουμε το δέντρο μας ή διακοσμούμε όποια γωνιά του σπιτιού μας αρέσει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close