Πιταράκια Μήλου, Παραδοσιακά

Τα Πιταράκια είναι το παραδοσιακό κέρασμα της Μήλου! Τα υπέροχα τυροπιτάκια με την πολύ απλή γέμιση τυριού, του Μηλεϊκου, είναι μοναδικά και πανεύκολα! Αν δεν μπορείτε να βρείτε Μηλέϊκο τυρί, όπως κι εγώ, χρησιμοποιήστε φρεσκια μυζήθρα.

Ντοματοκεφτέδες Αστυπάλαιας

Οι ντοματοκεφτέδες είναι καλοκαίρι! Ώριμες και σφιχτές ντομάτες, λίγα λαχανικά και οι παραδοσιακοί ντοματοκεφτέδες Αστυπάλαιας στο τραπέζι δίπλα σε παγωμένες μπύρες σας περιμένουν όπου και αν βρίσκεστε!

Ψωμοκεφτέδες ή ψευτοκεφτέδες

Αν σας περίσσεψε μπαγιάτικο ψωμί σας δίνω ένα από τους καλύτερους λόγους να μην το πετάξετε, δοκιμάστε ψωμοκεφτέδες ή ψευτοκεφτέδες! Αυτά τα τέλεια κεφτεδάκια και κανείς δεν θα πιστεύει δεν έχουν ίχνος κιμά παρά μόνο ψωμί και μαγιονέζα. Συνοδεύστε τα με γιαούρτι στο οποίο θα προσθέσετε λίγη μαγιονέζα και ψιλοκομμένο κόλιανδρο!

Λαλάγγια – Τηγανίδες Μάνης

Τα ξακουστά λαλάγγια Μάνης, οι παραδοσιακές μανιάτικες τηγανίδες-τηγανίτες,η πρώτη και μεγαλύτερη τηγανίδα είναι του Χριστού, λένε οι μανιάτισσες νοικοκυρές!

Γλώσσες με Σάλτσα Μπεαρνέζ

Η γλώσσα είναι ένα νόστιμο ψάρι,  φιλέταρισμένο και χωρίς κόκκαλο, γι’ αυτό και είναι αγαπημένο ψάρι μικρών και μεγάλων! Συνοδεύστε με πλούσια σε γεύση και άρωμα σάλτσα μπεαρνέζ!

Τηγανίτες αφράτες και πεντανόστιμες

Υπέροχες αφράτες και πεντανόστιμες τηγανίτες μια από τις καλύτερες συνταγές για τηγανίτες παραδοσιακές! Την συνταγή μου την έδωσε η κυρία Βασιλεία, από το Αθαμάνιο εξαιρετική μαγείρισσα! Την διαφορά κάνει η προσθήκη του τσίπουρου, σερβίρονται απαραίτητα με άφθονο μέλι, σπιτική μαρμελάδα ή τυρί!

Πρεβέντα (Μπουγάτσα ή Κουλούρα) Παραδοσιακό Ψωμί

Πρεβέντα (Μπουγάτσα ή Κουλούρα), ένα μυρωδάτο και πεντανόστιμο γλυκό ψωμί, “κεντημένο” και διακοσμημένο με διάφορα σχέδια από ζυμάρι, μελωμένο έργο τέχνης,το ετοιμάζουν μέχρι και σήμερα σε ορισμένους τόπους στην Ελλάδα και το πάνε στο τραπέζι του γάμου σαν δώρο γάμου! Η πρεβέντα κόβεται σε μεγάλα κομμάτια και σερβίρεται αντί της τούρτας!

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close